fbpx
Tulcea

Mister elucidat: Prefectul Iordan nu are nevoie de cursul de înalt funcţionar public!

„Hotărârea 927 din 13 decembrie privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Tulcea de către domnul Iordan Alexandru-Cristian” a fost publicată deja în Monitorul Oficial al României nr. 1007 din 13 decembrie 2019, astfel încât de azi, 14 decembrie 2019 Alexandru Cristian Iordan este oficial prefect al judeţului Tulcea.

Acesta a mai fost detaşat, tot temporar, pentru exercitarea funcției publice de prefect al județului Tulcea din 24 octombrie 2016, când a depus jurământul de credinţă, până în 7 aprilie 2017, dată la care a fost investit noul prefect, de atunci, al judeţului Tulcea, Lucian Furdui. În cele puţin peste cinci luni de mandat, Alexandru Cristian Iordan a avut parte probabil de cea mai grea iarnă din ultimii ani, cu fluviul Dunărea îngheţat mai bine de două luni, cu localităţi izolate în Delta Dunării care erau aprovizionate cu mare greutate cu alimente şi bunuri de primă necesitate.

La început de iarnă, iată că acesta revine în funcţie, cu încrederea că dacă a gestionat o iarnă ca cea dintre 2016 şi 2017, şi de această dată ştie ce are de făcut.

-Domnule prefect, cum se face că vă începeţi activitatea iar în prag de iarnă. Şi încă ce iarnă aţi avut de gestionat între 2016 şi 2017″

Alexandru Cristian Iordan: Nu eu am ales ca numirea să fie din nou în prag de iarnă! Bineînţeles, principalul obiectiv este gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice perioadei calendaristice în care ne aflăm. Pot spune că am experienţă în acest sens. În mandatul 2016-2017 am gestionat cu succes problemele specifice iernii, cu viscol, zăpadă, am avut Dunăre îngheţată, Împreună cu colegii din Instituţia Prefectului şi cu şefii serviciilor publice deconcentrate am reuşit atunci să găsim în timp util cele mai bune soluţii.

Reveniţi în funcţie după circa trei ani. Câteva cuvinte la acest nou început de drum şi care vă sunt obiectivele dincolo de cele imediate ce privesc iarna.

Alexandru Cristian Iordan: Revin cu încredere şi determinare şi pot spune că voi acorda o atenţie deosebită cetăţeanului şi acesta e un deziderat al meu din primul mandat şi anume acela ca în centrul acşiunilor noastre să fie situat cetăţeanul şi nevoile sale.

V-aş întreba dacă aveţi şi priorităţi de îmbunătăţire a calităţii serviciilor oferite cetăţeanului, atât de către Prefectură cât şi celelalte servicii deconcentrate.

Alexandru Cristian Iordan: Eu cred că întotdeauna es loc de mai bine şi cum vă spuneam mai devreme vreau ca pe primul loc să fie cetăţeanul şi probelemele sale. În acelaşi timp vom urmări şi realizarea obiectivelor propuse de guvern prin programul de guvernare.

O întrebare mai directă: Au fost voci în spaţiul public, ba chiar o dispută, cu privire la faptul că nu aţi fi funcţionar public sau înalt fucţionar public. Poate elucidăm acest mister…

Alexandru Cristian Iordan: Sunt funcţionar public din anul 2000 iar în perioada 2016-2017 am fost prefect. Discuţia era de fapt despre înalţii funcţionari publici numai că eu exercit această funcţie  temporar, prin detaşare, deci nu era condiţie obligatorie să fiu înalt fucţionar public. De fapt, dacă ne uităm în urmă, şi ceilalţi prefecţi care au fost numiţi până acum nu aveau absolvit acest curs de înalt funcţionar public, însă unii, pe parcursul mandatului, au absolvit acest curs. Deci nu văd unde ar fi problema din acest punct de vedere…

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button