fbpx

Eveniment: Fotbalul tulcean în zi de gală!

De la ora 14.00, azi la Restaurant Marinarul din Tulcea, Gala Fotbalului Tulcean ediţia 2019 a adunat toată spuma fotbalului judeţean tulcean din ultimul an pentru evenimentul tradiţional ce acordă distincţiile, cupele, trofeele şi diplomele celor care s-au remarcat în ultima parte a sezonului trecut şi în prima parte a actualului sezon.

Amfitrion, ca de obicei de la prima ediţie, Petre Badea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea, cel care în deschiderea evenimentului a vorbit despre faptul că sunt premiaţi la această gală a fotbalului tulcean toţi cei care s-au remarcat pe plan judeţean în competiţiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Tulcea. O precizare importantă pentru cei care se aşteptau la premieri de echipe sau fotbalişti afiliate şi respectiv cu legitimaţii emise de Federaţia Română de Fotbal.

Că suntem un judeţ ce lipseşte de pe harta fotbalului mare a remarcat şi administratorul public al judeţului Tulcea, Vasile Strat, care a a făcut un apel la unitate, pentru cei care au avut urechi să înţeleagă mesajul. Şi asta pentru că, în ciuda faptului că de la bugetul judeţului s-au alocat şi anul acesta sume pentru fotbal, „divizarea” nu aduce performanţă, ba dimpotrivă. Iar cel mai bun exemplu de unitate în ultimul deceniu şi jumătate a fost FC Delta Tulcea, echipa fanion a judeţului şi a Dobrogei la un moment dat, al cărei fost preşedinte, acum în calitate de viceprimar al municipiului Tulcea, Petre Marinescu, a fost şi el invitat şi prezent la eveniment, tot ca şi reprezentant al unui finanţator de proiecte mici ce au divizat fotbalul tulcean în loc să îl consolideze într-un proiect ce să urmărească performanţa sportivă dincolo de graniţele judeţului.

Iar dincolo de graniţele judeţului au performat, la un moment dat în avanposturile echipei FC Delta Tulcea, atât Cristian Pantelie acum la Pescăruşul Sarichioi, desemnat jucătorul anului cât şi Emil Nanu, desemnat antrenorul anului la juniori, alături de secundul său, Iulian Nedu. Din păcate pentru ei, la gală nu au fost prezenţi Marian Costache, antrenorul echipei de seniori Pescăruşul Sarichioi, şi Adrian Almaghe, antrenorul echipei de juniori A1 de la Şoimii Topolog pe care rezultatele din acest an i-au recomandat antrenorii anului. La fel ca şi pe Nicu Butan de la Partizanul Luncaviţa, Gheorghe Cojocaru, Cosmin Mărginean şi Mihai Teoharidis pentru categoriile de juniori mici şi copii respectiv şi pentru fotbal feminin pentru ultimii doi.

Pe lângă Cristian Pantelie de la Pescăruşul Sarichioi, trofee şi diplome de la preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Tulcea pentru performanţele sportive din acest an au mai primit la Juniori A1 Ionuţ Alexandru Olaru de la Şoimii Topolog, la Juniori C Aurelian Baciu de la Partizanul Luncaviţa şi Cristian Cicîrîc de la Victoria Delta Tulcea, la Juniori D Valentin Sidorov de la Delta Dobrogea şi de la Juniori E Nicea Raiciu de la Victoria Delta alături de Ayan Anghel de la aceeaşi echipă. Premii pentru perspective în fotbal au primit şi Mario Patrick Voicu şi Miruna Lungu, ultima fiind senzaţia turneelor naţionale de fotbal feminin competiţii şcolare în care a reprezentat şcoala Gheorghe Banea din Măcin. Tot o fotbalistă, de această dată consacrată, Monica Benţoiu din Văcăreni a primit un premiu special pentru faptul că a ajuns din acest an căpitan de echipă la Universitatea Galaţi.

Şi pentru că fotbal fără arbitri nu se poate au  primit diplome şi trofee şi cavalerii sau tuşierii Rădulescu Ionuţ, Stoian Valeriu, Tudorache Daniel, Pavel Ionut şi Uţă Viorel respectiv Colniceanu Dorinel, Rusu Silviu, Berghea Cristian, Chică Roşă Marius şi Camatar Onur.

Ca în fiecare an nu au fost unitaţi nici „veteranii” fotbalului tulcean, recompensaţi şi ei cu diplome de recunoştinţă pentru contribuţia la ceea ce a fost sau este fotbalul tulecean de azi: Iamandi Gheorghe, Stănăgui Marin, Alexe Dumitru, Ionescu Adrian, Nedelcu Dumitru, Ichim Vasile, Pantelie Alempe, Gheorghe Dascălu, Nicolae Evdochim, Anghel Cristian, Poponete Leonard, Miron Vasile, Eiub Elvin, Jivan Dan Alexandru, Mohonea Liviu, Drajgu Viorel, Greceanu Stelian, Mocanu Marius, Karamihai Costică, Băbăianu Victor, Păun Daniel, Marinescu Liliana sau Schenone Massimo.

GALERIA FOTO A GALEI FOTBALULUI TULCEAN 2019

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button