fbpx

Bilanţul Poliţiei rutiere de săptămâna trecută

În perioada 20–26.01.2020, Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.
Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 31.12.2019, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 68 de accidente rutiere grave (cu 7 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 19 persoane (cu 1 mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 65 (- 7 față de aceeași perioadă a anului trecut).
Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 19 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 8 accidente), conducerea sub influența băuturilor alcoolice ( pe fondul căreia s-au produs 5 accidente) și abateri bicicliști, căruțași și pietoni (14 accidente).
Obiectivele acțiunii au fost: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași .
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au constatat 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au aplicat 718 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de O.U.G. 195/ 2002, dintre care , cele mai multe, 357, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză.
De asemenea, au fost reţinute 70 de permise de conducere și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.
Exemple:
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 42 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe DJ 222, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Dăeni, județul Tulcea în timp ce conducea un auto, pe raza localității Dăeni, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraș Măcin au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitatea Jijila, județul Tulcea în timp ce conducea un auto, pe raza localității Jijila, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Teilor au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Valea Teilor, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe raza localității Valea Teilor fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Teilor au depistat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe raza localității Valea Teilor fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.
Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button