fbpx

Şedinţă cu primarii din judeţ pe tema Coronavirus!

Potrivit unui COMUNICAT al DSP Tulcea, în cursul zilei de ieri, 27 februarie 2020, la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea a avut loc, la iniţiativa şi în organizarea Instituţiei Prefectului Judeţ Tulcea, o şedinţă de informare a reprezentanţilor autorităţilor publice locale (primari, viceprimari sau, după caz, secretari generali ai unităţilor administrativ teritoriale) cu privire la planul de măsuri pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus.

La şedinţă au fost prezenţi reprezentanţi de la 50 din cele 52 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Tulcea, o dovadă că interesul autorităţilor publice locale este foarte mare în ceea ce priveşte acest plan judeţean de măsuri pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus.

S-a discutat importanţa transmiterii de informaţii veridice, din surse sigure astfel încât să preîntâmpinăm panica în rândul populaţiei generale.

Subliniem importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor DSPJ Tulcea în ceea ce priveşte autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile pentru persoanele care vin în România din zonele indicate de MS-CNSCBT.

Facem precizarea că, în acest moment, persoanele autoizolate la domiciliu sunt monitorizate zilnic, telefonic, de personalul medico-sanitar al DSPJ TL-CSECBT (compartimentul de supraveghere boli transmisibile).

IMPORTANT

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a elaborat încă de la începutul acestei săptămâni (din 25 februarie 2020) un plan judeţean de măsuri cu implicarea autorităţilor publice locale şi a instituţiilor publice deconcentrate care fac parte din Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

La acest moment (27 februarie 2020) la nivelul județului Tulcea sunt 14 persoane aflate în autoizolare voluntară la domiciliu şi respectiv 0 (zero) persoane în carantină.

De asemenea, tot până azi au ieșit din supravegherea de 14 zile un număr de 9 persoane, fără excepţii asimptomatici şi clinic sănătoşi.

Tot personalul medico-sanitar din judeţul Tulcea a fost instruit şi este pregătit să acţioneze şi să furnizeze informaţii populaţiei privind privind măsurile de protecţie individuale şi colective.

TELVERDE COVID – 19

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Facem apel să accesaţi doar informaţii oficiale furnizate de VOCEA UNICĂ prin intermediul comunicatelor, ce vor fi postate pe site-ul www.dspjtulcea.ro, în legătură cu măsurile ce se iau la nivelul autorităţilor tulcene pentru prevenirea apariţiei cazurilor de îmbolnăvire datorate noului CORONAVIRUS (COVID-19).

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button