fbpx

Prefectul a vizitat azi persoanele aflate în carantină!

Tulcea rămâne unul dintre puţinele judeţe din ţară în care virusului COVID 19 nu i-a fost confirmată prezenţa. Şi asta în ciuda faptului că s-au prelevat probe biologice la Tulcea pentru a fi supuse testării în cele patru centre naţionale pentru determinarea prezenţei sau nu a acestui nou coronavirus.

În această după-amiază, Instituţia Prefectului a emis un alt comunicat de presă, pe lângă buletinele de presă oficiale, în care aminteşte şi faptul că prefectul judeţului, Alexandru Cristian Iordan a vizitat centrul de carantinare în care se află 21 de tulceni.

Acesta este comunicatul oficial.

„Azi, 18.03.2020, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţ Tulcea a avut loc şedinţa Grupului de coordonare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care au fost adoptate măsuri suplimentare în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu Coronavirus COVID 19.

În timpul şedinţei au fost discutate acţiunile desfăşurate ieri, 17.03.2020 și sarcinile ce revin fiecărui membru al grupului pentru ziua de azi, 18.03.2020 pentru limitarea evoluției acestuia.

La nivelul județului Tulcea, la data de 18.03.2020, sunt înregistrate 251 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 94 în municipiul Tulcea, în creştere față de ziua precedentă.  De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 21 persoane, într-un centru conform şi care a fost vizitat azi, 18 martie 2020 de către prefectul judeţului Tulcea, domnul Alexandru Cristian Iordan care a dorit să discute personal cu persoanele aflate în perioada de 14 zile de carantină. Domnul prefect i-a asigurat pe fiecare de faptul că vor primi tot sprijinul instituției și al domniei sale personal pentru a traversa perioada de carantină cât mai ușor și s-a asigurat că nu le lipsește nimic din cele necesare. De asemenea, domnul prefect s-a întâlnit cu administratorul centrului de carantinare, care l-a asigurat că va respecta întocmai condițiile solicitate prin contract.

Începând cu data de 13.03.2020 de la 25 de persoane s-au recoltat probe biologice în vederea testării Covid 19, iar rezultatele testării pentru 19 dintre aceste persoane au fost NEGATIVE.

Până la această dată, 18.03.2020, judeţul Tulcea nu are confirmat niciun caz de infectare cu virusul COVID 19.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, acțiuni efectuate de reprezentanții D.S.P., I.P.J și I.J.J, până în prezent s-au efectuat în total 733 controale din care 139 în data de 17 martie 2020. În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege.

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județ Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button