fbpx

Federația ”Solidaritatea Sanitară” solicită asigurarea cazării personalului din spitale

 

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită Guvernului asigurarea gratuită a locurilor de cazare pentru tot personalul din spitalele desemnate să trateze pacienți contaminați cu COVID-19 sau din secțiile spitalelor în care au fost confirmate cazuri de pacienți contaminați cu COVID-19.
Pentru a veni în sprijinul lucrătorilor din Sănătate și a familiilor acestora, solicităm ca Ministerul Sănătății, respectiv Guvernul, să evalueze existența centrelor de cazare din proximitatea spitalelor (hoteluri, pensiuni etc.) sau din localitățile respective. În urma evaluării, în funcție de solicitările personalului din spitale, să asigure cazarea gratuită a acestora.
Solicitarea Federației ”Solidaritatea Sanitară” vine în urma unor sesizări pe care membrii noștri ni le-au adresat, îngrijorați de soarta propriilor familii, în condițiile în care au intrat în contact cu pacienți suspecți/confirmați de contaminare cu COVID-19. Cazarea personalului trebuie introdusă ca posibilitate, respectiv să fie pusă în practică la solicitarea salariatului.
Discutăm despre salariați ale căror familii, în multe cazuri conviețuind cu proprii părinți – persoane vârstnice sau cu membri ai familiei cu probleme de sănătate, ar fi expuse riscului de contaminare cu COVID-19, motiv pentru care adoptarea unei măsuri guvernamentale în sensul celor solicitate de noi constituie o prioritate.
În același timp, adresăm un apel către toți operatorii hotelieri să sprijine acest demers și să pună la dispoziția unităților sanitare locurile de cazare solicitate.

Biroul de presă al Federației Solidaritatea Sanitară

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button