fbpx

Femeie de 80 de ani salvată de pompieri dintr-un incendiu!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la un apartament din municipiul Tulcea.
La momentul sosirii la locul intervenției incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajare mare de fum.
Pompierii au găsit în locuință o persoană de sex feminin de aproximativ 80 de ani, pe care au evacuat-o. Din fericire, femeia este conștientă și nu a suferit vătămări.
Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidare.
Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spații închise. O candelă sau lumânare a fost lăsată nesupravegheată.
❗Atenție:
Asigurați-vă că lumânarea sau candela stă vertical și că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să lase să cadă picături de ceară fierbinte.
Nu lăsați lumânările sau candela aprinse dacă trebuie să părăsiți încăperea. Cel mai bine este să le stingeți pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră.
Amplasați întotdeauna lumânările sau candela pe o suprafață netedă rezistentă la căldură. Vasele metalice în care sunt fixate lumânările sau candela pot topi suprafețele din material plastic pe care sunt așezate.
Nu vă aplecați asupra lumânărilor – s-ar putea să vă ia foc părul sau hainele.
Nu amplasați lumânările sau candela aprinsă foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde ușor (mobilier, perdele, ziare).
Aveți grijă să nu amplasați lumânările sau candela aprinsă în locuri unde pot ajunge copiii și animalele, pentru a nu le răsturnă și provoca incendii.
Stingeți întotdeauna lumânările sau candela, înainte de a le muta.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button