fbpx

Primul deces în halat alb: Asistentă medicală răpusă de COVID 19!

O femeie în vârstă de 54 ani a murit săptămâna trecută la Constanţa, din cauza COVID-19. Nina Dumbravă era din Tulcea, născută la 22 decembrie 1965, şi era asistentă medicală. Locuia în Cumpăna dar lucra la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la secţia de Anestezie Terapie Intensivă – Chirurgie Cardiovasculară.

Femeia revenise în data de 13 martie, în ţară, din Turcia, unde fusese cu un grup de cadre medicale. A fost confirmată ca bolnavă de COVID-19 în 19 martie, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Colegi de-ai săi din grup, din alte oraşe, au fost şi ei diagnosticaţi cu COVID-19.

Surse medicale din Constanţa ne-au confirmat faptul că şi sora acesteia, cu domiciliul în judeţul nostru, este internată tot la Constanţa. Nu vrem să facem speculaţii dar ar putea avea legătură cu mare parte din cazurile confirmate în judeţul nostru luna trecută, şase la număr potrivit comunicatelor oficiale de săptămâna trecută.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, „Decesul 117” – Femeie, 54 ani, jud. Constanța avea „condiţii medicale pre-existente (obezitate morbidă) şi suferise bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni“. Ea a încetat din viaţă joi, 2 aprilie.
Acesta a fost al doilea caz de deces la Constanţa. Primul a fost cel cu numărul 32 la nivel naţional – un bărbat, în vârstă de 67 ani, din judeţul Constanţa, internat în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa din 25 martie, care a decedat în 28 martie. Avea comorbidităţi de hipertensiune arterială şi diabet zaharat. Între timp a apărut şi al treilea deces în judeţul vecin.

Deces 117
– Femeie, 54 ani, jud. Constanța
Revenită din Turcia pe data de 13/03/2020, confirmată pe data de 19/03/2020 în SCBI Constanța. Avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni.
Data decesului: 02/04/2020.

Despre decesul femeii din Tulcea a transmis un mesaj şi pagina oficială Sanitas Constanţa. „Un gând pios și o lumânare pentru colega noastră, Nina Dumbravă – asistent medical ATI Chirurgie Cardiovasculară, SCJU Constanța.
Dumnezeu să o ierte ! Condoleanțe familiei!”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button