fbpx
Consiliul Judeţean

Laboratorul COVID-19 de la Tulcea lucrează primele teste!

După aproape două săptămâni în care a fost modernizat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Tulea, Laboratorul din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea lucrează de azi primele probe prelevate de la suspecţi COVID-19 din judeţul Tulcea. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de socializare de către preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Astăzi s-au efectuat primele teste pentru Covid-19 la noi, la Tulcea!
✅ Așa cum am promis, s-a început munca la laboratorul DSV cu aparatul Real Time PCR și vreau să mulțumesc echipei de la DSV, echipei de la SJUT și tuturor celor implicați, astfel încât să putem efectua aceste teste la noi în județ.

📌Se vor putea procesa în medie 100 de teste pe zi și în zilele următoare se vor alătura echipei deja existente încă 2 medici.
📌 Mă bucur că investiția Consiliului Județean în amenajarea acestui laborator și a filtrelor de biosecuritate s-a finalizat cu succes într-un timp scurt.

• Să ne ajute Dumnezeu să nu fie buletine de analiză pozitive!
• Vă transmit tuturor #sănătate și vă rog să aveți grijă de voi și de cei dragi•
• #Fapte, responsabilitate. Mâini curate! •
• Sănătate multă, tuturor!”

Un mesaj similar a fost postat şi pe pagina de socializare a prefectului  Alexandru Cristian Iordan care a transmis urmăritorilor săi că „Începând de astăzi, 09 aprilie 2020 a fost pus în funcțiune Laboratorul pentru efectuarea testelor privind depistarea virusului COVID-19, din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Tulcea. Astfel, toate testele se vor prelucra la Tulcea, 9 probe fiind deja aduse în cursul acestei dimineți la laborator urmând ca, în aproximativ 5 ore, să avem și rezultatele. Acest termen foarte scurt de aflare a rezultatelor este foarte important deoarece avem posibilitatea să facem un triaj al suspecților într-un termen rezonabil. În acest fel nu mai suprasolicităm personalul secției Boli infecțioase nemaifiind necesară internarea suspecților cărora rezultatul testelor este negativ. Din informațiile celor de la Direcția Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Tulcea se vor putea lucra cel mult 90 de teste pe zi. Laboratorul este deservit de către 9 angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Tulcea și 2 angajați ai Spitalului Județean Tulcea. Este un proiect la care am contribuit alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Tulcea, Spitalului Județean Tulcea și ai Direcției Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor Tulcea. Sperăm că și prin acest efort conjugat al autorităților județene și naționale să menținem județul nostru cu cele mai puține cazuri confirmate de COVID-19 și să nu avem niciun deces. Închei prin a adresa cetățenilor județului Tulcea rugămintea de sta cât mai mult acasă precum și folosirea mijloacelor de protecție, mască și mănuși.”

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button