fbpx

Un număr de 124 de tulceni petrec Noaptea de Înviere în carantină!

Potrivit unui Comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea, astăzi, la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 454 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 37 persoane si au intrat un număr de 10 persoane. Până la data de 18 aprilie 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3733 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 124 persoane. Până la data de 18 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 367 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 258. De asemenea, până la această dată au fost testate 325 de persoane, 49 persoane fiind testate ieri 17.04.2020. Din acestea au fost confirmate 31 persoane, 25 fiind internate iar 6 persoane vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 18 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 222 locuinte, din care la 192 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 30 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 528 persoane, dintre acestea 386 de către lucrători ai Poliţiei şi 142 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 16.04.2020, 41 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 6 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 78.940 lei, din care 65.940 lei aplicate de poliţişti si 13.000 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.917 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 8.154.999 lei.

Astăzi, 18.04.2020, a fost instituită măsura carantinei pentru un cartier din oraşul Babadag, Cartierul Bendea, prin Ordin al Comandantului Acţiunii, secretarul de stat Raed Arafat. Prefectul judeţului Tulcea, domnul Alexandru Cristian Iordan, s-a deplasat în această după-amiază la Babadag pentru a verifica, la faţa locului, dacă sunt respectate măsurile prevăzute în Ordinul mai sus amintit precum şi în planul de intervenţie al forţelor de ordine.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button