fbpx

Veste bună de la Prefectură: Se reia înmatricularea autovehiculelor!

Printr-un Comunicat informaţii de interes general Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea aduce la cunoştinţa cetăţenilor  solicitanţi ai serviciilor de permise/examinări şi înmatriculări, următoarele informaţii de interes general:

📌 Începând cu data de 07.05.2020, se pot soluţiona cereri privind înmatricularea autovehiculelor, atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice, în următoarele condiţii:

– zilnic, în intervalul orar 09.00-12.00;

– eliberarea documentelor şi a plăcilor cu numere de înmatriculare se va face în ziua următoare preluării cererii, dacă solicitarea poate fi validată de sistemul informatic;

– soluţionarea cererii  este condiţionată de existenţa unei programări on-line;

– accesul în sediul serviciului este restricţionat la un număr de 3 persoane simultan. Se permite accesul doar persoanelor care au o programare valabilă şi temperatura corporală de maxim 37°C.

Pentru respectarea prevederilor legale şi a recomandărilor în vigoare, vă rugăm să aveţi în vedere:

– păstrarea distanţei faţă de altă persoană, de cel puţin 1,5m;

– prezentarea la ora programării on-line;

– folosirea măştilor şi mănuşilor de protecţie, în incinta sediului;

– respectarea indicaţiilor lucrătorilor serviciului;

– completarea corespunzătoare a declaraţiei pe propria răspundere.

📌 Activitatea de examinare pentru obţinerea permisului de conducere este suspendată, la nivel naţional, până la data de 14.05.2020.

📌 În conformitate cu prevederile art. 33^2 alin. 1 din OUG nr. 1 din 21 ianuarie 1999, privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, valabilitatea permiselor de conducere se menţine pe toată perioada stării de asediu sau a stării de urgenţă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button