fbpx

Ieşim din starea de urgenţă cu sute de izolaţi la domiciliu!

Astăzi este ultima zi a perioadei de stare de urgenţă instituită prin Decretul Preşedintelui României, iar de mâine va fi prima zi de relaxare promisă după 60 de zile de restricţii legiferate prin Ordonanţe militare. Din păcate, pentru sute sau poate chiar mii de tulceni această relaxare se va amâna pentru câteva zile. Este vorba despre persoanele aflate în izolare la domiciliu ca urmare a faptului că au fost fie contacţi ai unor cazuri confirmate, fie au revenit în ţară din străinătate şi despre persoanele aflate în carantină instituţională pentru că au revenit la Tulcea din zone roşii sau galbene ale Europei sau nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu. În fine, aproape trei mii de băbăieni din Cartierul Bendea aşteaptă şi ei miezul nopţii pentru a ieşi din carantină sau poate o nouă hotărâre de prelungire a perioadei de carantină pentru acest cartier sau o parte din acest cartier al oraşului Babadag. Până la anunţarea unor astfel de decizii un lucru e cât se poate de clar: relaxarea va fi graduală, aşa cum au anunţat în repetate rânduri autorităţile, iar pentru unii tulceni amânată cu câteva zile. „Radiografia zilei” – ultima de stare de urgenţă – în comunicatul Prefecturii Tulcea de azi.

Astăzi, 14.05.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 14.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 651 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in creștere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 77 persoane si au intrat un număr de 30 persoane. Tot până la această dată au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 4639 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 114 persoane; la aceiași dată au ieşit din perioada de carantină 588 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 263.

De asemenea, până la această dată au fost testate 2.060 de persoane, 50 persoane fiind testate ieri 13.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 96 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. A fost înregistrat un deces, o persoană în vârstă de 62 de ani. 43 de persoane sunt încă internate din care 32 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 52 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 14 mai 2020 s-au efectuat controale la 254 locuinte, din care la 191 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 63 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 692 persoane, dintre acestea 538 de către lucrători ai Poliţiei şi 154 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că   toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 0 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 0 lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 14 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 13.05.2020, 14 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 0 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 34.800 lei, din care 34.800 lei aplicate de poliţişti si 0 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.974 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 10.825.589 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button