fbpx
Prefectura

A cam trecut COVID-ul: Doar un singur tulcean în carantină!

- peste două sute de tulceni testaţi ieri, niciunul pozitiv -

Se pare că la Tulcea vremea COVID-ului a cam trecut şi după o lungă perioadă în care centrele de carantină au avut zeci sau chiar sute de tulceni izolaţi instituţional, iată că azi doar un singur tulcean mai are de „ispăşit” cele 14 zile de izolare. Vestea şi mai bună este că din rezultatele analizelor de ieri, joi 28 mai 2020 şi nu au fost puţine ci 202 probe analizate rezultatul a fost NEGATIV pentru toate, lucru confirmat de prefectul Alexandru Cristian Iordan! Comunicatul oficial al Prefecturii mai confirmă şi faptul că deja aproape o sută de tulceni s-au şi vindecat de această boală căreia, din păcate, având şi alte afecţiuni, două persoane de sex feminin şi mai în vârstă nu i-au făcut faţă.

„Până la data de 29.05.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 1389 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, in scadere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 98 persoane si au intrat un număr de 57 persoane. Tot până la această dată au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 5397 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 1 persoana; la aceiași dată au ieşit din perioada de carantină 708 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 0.

De asemenea, până la această dată au fost testate 3.608 de persoane, 145 persoane fiind testate ieri 28.05.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 145 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. Au fost înregistrate doua decese, o persoană în vârstă de 62 de ani iar cealalta in varsta de 84 de ani. 50 de persoane sunt încă internate din care 38 la spitalul din Tulcea, secția de boli infectioase, iar 93 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 29 mai 2020 s-au efectuat controale la 476 locuinte, din care la 390 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 86 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 1.265 persoane, dintre acestea 1.041 de către lucrători ai Poliţiei şi 224 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.” se arată în comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Tulcea de azi 29 mai 2020

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button