fbpx
EducaţieŞtirea zilei

Regulile de acces în unitățile de învățământ din 2 iunie 2020

-clip informativ realizat de conducerea Liceului Tehnologic Henri Coandă

Timp de două săptămâni, conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Tulcea împreună cu Instituţia Prefectului, Direcţia de Sănătate Publică şi fiecare dintre unităţile administrativ teritoriale din judeţul nostru au pregătit unităţile şcolare cu clase terminale pentru revenirea elevilor la pregătire în vederea susţinerii examenelor.

„În fiecare unitate şcolară în care în perioada 2-12 iunie 2020 se va face pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor s-au luat toate măsurile pentru siguranţa medicală a elevilor. Toţi inspectorii şcolari vor fi mâine, 2 iunie 2020 pe teren, adică la unităţile şcolare pentru a sprijini şi monitoriza reluarea activităţii în şcoli. Prin sprijinul acordat de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică vom avea cadre medicale la intrarea în fiecare şcoală ce vor verifica starea de sănătate a elevilor şi de asemenea prin grija autorităţilor publice locale s-au procurat materiale de protecţie şi de dezinfecţie pentru incintele unităţilor şcolare. Altfel spus în toate unităţile de învăţământ au fost distribuite măşti de protecţie (atât pentru elevi cât şi pentru personalul didactic şi nedidactic sau auxiliar) după ce la nivelul județului s-a stabilit necesarul iar ministerul a transmis în teritoriu numărul de măști solicitat pentru perioada de pregătire. În plus, cei care nu pot să meargă școală, vor continua pregătirea online. Tot în această perioadă, elevii vor fi familiarizați, informați cu modul în care ar trebui să se comporte și la examenele naționale, unde vom urma aceeași procedură.” a declarat Viorica Pavel, inspector general şcolar.

Pentru a le face mai ușoară reîntâlnirea cu școala, conducea unui liceu din Tulcea (Liceul Tehnologic Henri Coandă, director Doina Stroe) a realizat un clip în care li se arată elevilor din anii terminali ( clasele a VIII-a și a XII-a) cum trebuie să procedeze pas cu pas de la intrarea pe poartă și până în banca din clasă.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button