fbpx
Ştirea zilei

Încă un Cod portocaliu pentru județul Tulcea

- localitățile din deltă și ele sub cod galben

Update

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu nowcasting ce vizează localitățile: Murighiol, Crișan.
În data de 21-06-2020, pentru intervalul orar 13:30- 14:30 sunt prognozate averse torențiale ce vor cumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.
Populația județului a fost înștiințată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecție în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu nowcasting ce vizează localitățile: Valea Nucarilor, Mahmudia, Murighiol, Bestepe.
În data de 21-06-2020, pentru intervalul orar 12:40- 13:30 sunt prognozate averse torențiale ce vor cumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului.
Populația județului a fost înștiințată prin intermediul sistemului RO-ALERT referitor la modul de protecție în cazul manifestării fenomenelor meteorologice prognozate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate începând cu ora 10:00, valabil până mâine (22 iunie), la ora 06:00.

Astfel, în după-amiaza zilei de duminică (21 iunie) și în cursul nopții de duminică spre luni (21/22 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, și local în Banat, Dobrogea și Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

 

RECOMANDĂRI

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button