fbpx
EducaţieŞtirea zilei

BAC 2020, Ziua 3: Biologia, preferată de cei mai mulţi absolvenţi

- ca şi ieri, pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare la nivelul judeţului Tulcea a fost de 94,47 %!

Astfel, dintre cei 1321 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 489 , Chimie – 55 , Fizică – 62 , Economie – 5 , Filosofie – 4 , Geografie – 410 , Informatică – 20 , Logică şi argumentare – 256 , Sociologie – 6 şi Psihologie – 13 ), s-au prezentat 1248 de candidaţi. 72 de candidaţi au absentat. Nu au fost candidați cu temperatura peste maximul admis și nu există candidați, care să fi susținut examenul cu subiectele de rezervă.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în ziua de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button