fbpx
Ştirea zilei

Trecerea RO-RO Isaccea – Orlovca pregătită pentru deschidere

După ce a verificat împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, stadiul lucrărilor de la Podul peste Dunăre, premierul Ludovic Orban a avut o scurtă vizită şi în comuna Jijila acolo unde primarul Costică Deacu a prezentat oficialităţilor o investiţiei într-o grădiniţă, dovadă că populaţia preşcolară este numeroasă şi nu degeaba este a doua cea mai mare comună după Sarichioi.

„Sunteţi cea mai importantă personalitate care ne vizitează comuna domnule prim-ministru chiar dacă pe la noi aţi mai fost şi în trecut, dar nu în această calitate”, i-a transmis primarul din Jijila primului ministru.

Un alt obiectiv vizitat de premier a fost centru medico-social de la Luncaviţa, acolo unde premierul Ludovic Orban şi oficialităţile centrale şi judeţene care l-au însoţit au fost impresionate de utilitatea unei astfel de investiţii care ar trebui extinsă la nivelul fiecărei comune din ţară.

„Este o zi istorică pentru Luncaviţa această vizită a premierului României care a şi oprit aici, nu doar s-a aflat în trecere ca alţii.” a punctat Marian Ilie, unul dintre artizanii finanţărilor europene atrase la Luncaviţa.

Oraşul Isaccea avea să fie însă după ora 13.00 locul în care atât premierul cât şi ministrul Transporturilor aveau să verifice, ca şi la Podul peste Dunăre, o investiţie aflată în derulare şi care nu va face doar legătură între regiuni ale ţării ci între România şi Ucraina: trecerea Ro – Ro Isaccea – Orlovca.

Însoţit de Constantin Hârţan, administratorul Navrom Bac Galaţi, premierul Ludovic Orban a rămas impresionat de investiţia de la această trecere Ro – Ro de la Isaccea pentru care a făcut şi o promisiune: „Săptămâna viitoare vă promit că în prima şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă vom discuta despre redeschiderea unor puncte de trecere a frontierei iar acesta de la Isaccea – Orlovca, închis ca multe altele pe perioada stării de urgenţă, va fi redeschis.”. Promisiunea premierului cu un aviz favorabil de la Ministerul Finanţelor pentru deschiderea punctului vamal ar însemna chiar punerea în funcţiune a acestei treceri aşteptată de transportatorii de mărfuri de cel puţin două decenii.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button