fbpx
Ştirea zilei

Atenţie, tulceni! Începând de vineri, mască obligatorie în unele spaţii deschise

- măsura a fost propusă de către Direcţia de Sănătate Publică Tulcea şi adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

De vineri, 7 august 2020 purtarea măştii va deveni obligatorie nu doar în spaţiile închise ci şi în unele spaţii deschise după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat azi o hotârâre la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea.

Este vorba despre obligativitatea purtării măştii în piețe, târguri, oboare, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zone de promenadă, etc.

În acest sens, a fost emis şi un comunicat de presă a cărui conţinut îl publicăm mai jos:

Comunicat de presă

În această după-amiază, de la ora 15.30, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea 42 din 05.08.2020.
Astfel, luând în considerare adresa Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea nr.13419/03.08.2020 referitoare la evaluarea situaţiei epidemiologice din judeţul Tulcea privind riscuri potenţiale de apariție şi extindere a infecţiei cu coronavirus nou SARS-CoV-2 s-au adoptat următoarele măsuri:

1. În perioada 07.08.2020, ora 00.00 – 20.08.2020, ora 24.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spaţii publice deschise: piețe, târguri, oboare, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice din localităţile Niculiţel şi Cerna, judeţul Tulcea.

2. Începând cu data de 07.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în pieţele agroalimentare din;
– municipiul Tulcea (Piaţa Nouă (Piaţa Sf.Gheorghe), Piaţa Vest, Piaţa Veche şi Piaţa din Cartier E3), zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00;
– oraşul Babadag, judeţul Tulcea, în zilele de joi şi duminică, în intervalul orar 07.00-12.00;
– în celelalte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea, zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00.

3. Începând cu data de 07.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de 6 persoane, prezente pe Faleza Municipiului Tulcea – zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, în intervalul orar 09.00-14.00 şi 18.00-21.00.

4. Începând cu data de 07.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, care formează grupuri mai mari de 6 persoane, prezente în:
– parcurile din municipiul Tulcea (Parcul Sf.Gheorghe – Piaţa Nouă, Parcul Personalităţilor, Parcul Lac Ciuperca, Parcul Orăşelul Copiilor, Parcul Victoria – Zona Pelican), Parcul Veolia – Cartier Lotizare, Parcul Delta – zona Hotel „Delta” 3 stele, Parcul Carol – zona Hotel „Delta” 4 stele, Parcul 1 Mai – Piaţa Civică, Parcul cu Platani – zona str. Concordiei, Parcul Monumentul Independenței, zilnic, în intervalul orar 09.00-11.00 şi 15.00-21.00;
– Piaţa Civică şi parcul din centrul oraşului Babadag, judeţul Tulcea, zilnic, în intervalul orar 18.00-23.00.

5. Începând cu data de 07.08.2020, ora 00.00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente la toate ritualurile (nunți, botezuri, pomeni) şi slujbele religioase ce se desfăşoară atât în interiorul cât şi în afara lăcașurilor de cult (curțile şi perimetrele exterioare ale acestora), cu respectarea regulilor de distanțare fizică între enoriași. În toate celelalte spaţii deschise (ex. intrări de bloc) în care se formează aglomerări de persoane, se recomandă purtarea măștii de protecţie şi respectarea regulilor de distanțare fizică.

6. În toate instituţiile publice/societăţi comerciale se impune creșterea responsabilităţii managerului de a verifica şi monitoriza respectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măștii de către salariați.

7. Administratorii/Proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite potrivit alineatelor mai sus menţionate, afișează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măștii de protecţie în spaţiile respective.

8. Ţinând cont de contextul epidemiologic actual din judeţ, cu număr de cazuri pozitive în creştere, se recomandă tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea să nu încurajeze organizarea de evenimente artistice/spectacole (gen Zilele Municipiului Tulcea, zilele comunei, etc.) în perioada 07.08.2020 – 31.08.2020 şi să nu emită autorizaţii/avize pentru astfel de evenimente.

📌Pentru corecta informare a populației vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituției cât și pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum și comunicate de presă locale ale Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenției.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button