fbpx
Ştirea zilei

Primii doi elevi confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2!

-elevii celor două clase rămân acasă două săptămâni

Un elev din municipiul Tulcea şi unul din oraşul Măcin au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2! Cei doi elevi nu au fost internaţi deoarece nu sunt simptomatici. În cele două clase cursurile au fost suspendate iar colegii de clasă rămân acasă două săptămâni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a adoptat azi Hotărârea 51 ce priveşte suspendarea cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile în două clase de la Şcoala Alexandru Ciucurencu Tulcea şi Liceul Tehnologic Măcin.

„Art.1 La propunerile unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Tulcea, se aprobă suspendarea cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile, ca urmare a depistării unor cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, conform prevederilor art.15 şi art.16, alin. (1), litera a) din Ordinul comun al ministrului educației şi cercetării şi ministrului sănătăţii nr.5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, astfel:
• Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu Tulcea – clasa I B – 25 elevi;
• Liceul Tehnologic Măcin – clasa a X-a B, învăţământ profesional – 20 elevi.
Art.2 Pe perioada suspendării cursurilor, elevii claselor menţionate la art.1 îşi vor desfăşura activităţile online, în conformitate cu Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a învățământului preuniversitar aprobat prin Ordinul ministrului educației şi cercetării nr.5447 din 31 august 2020 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, se arată în Hotărârea 51.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button