Ştirea zilei

Accident naval pe Canalul Caraorman: Patru oameni la apă!

În cursul zilei de 13 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizați de lucrătorii Capităniei Portului Sulina, cu privire la faptul că o ambarcațiune s-ar fi lovit de mal și s-a răsturnat pe canalul Caraorman, în localitatea Crișan, județul Tulcea. 

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Constanța, în timp ce conducea o ambarcațiune, pe canalul Caraorman, la o distanță de aproximativ 300 de metri de canalul Sulina, ar fi intrat în coliziune cu malul drept al apei, răsturnându-se, ocupanții ambarcațiunii, 4 persoane, fiind proiectați în apă, ulterior ajungând pe mal.

Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest din dotarea Capităniei Portului Sulina, rezultatul fiind de 0,63 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul orășenesc Sulina, pentru prelevare de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unei nave sau exercitarea atribuțiilor de serviciu de către o persoană care are în sânge o îmbibație alcoolică mai mare de 0,80 g/litru alcool pur în sânge sau se află sub influența unor substanțe psihoactive” și ,,vătămare corporală din culpă”.

În continuare, se efectuează cercetări de către polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea, în cooperare cu specialiști din cadrul Căpităniei Zonale Tulcea, pentru stabilirea situației de fapt.

Back to top button