fbpx
Ştirea zilei

Argint şi bronz la Olimpiada Naţională Gazeta Matematică pentru două eleve din Tulcea!

Anul acesta, în context Covid-19, Ministerul Educaţiei n-a mai organizat olimpiadele naţionale, însă la una dintre ştiinţele exacte, tocmai pentru că România are o reputaţie la nivel internaţional, Societatea Naţională de Ştiinţe Matematice organizat Olimpiada Naţională Gazeta Matematică pentru constituirea loturilor naţionale.

Astfel, săptămâna trecută, la Matematică, Societatea Naţională de Ştiinţe Matematice a organizat în mai multe centre universitare din ţară, faza finală a Olimpiadei Nationale Gazetei Matematică la care au participat şi două eleve din Tulcea.

La clasa a VIII-a, eleva ANA BOIANGIU de la Şcoala Alexandru Ciucurencu din municipiul Tulcea, a obţinut medalia de argint şi a fost invitată în data de 15 mai la barajul care va desemna cei şase reprezentanţi ai Lotului naţional al României de gimnaziu (clasele a VII-a şi a VIII-a) pentru Olimpiada Internaţională din anul 2021.

Pentru eleva de la Şcoala Alexandru Ciucurencu acest rezultat este cu atât mai preţios cu cât anul acesta nu a fost deloc la şcoală prezenţa sa la cursuri fiind exclusiv online. Nu este prima dată când Ana Boiangiu obţine o performanţă notabilă la Matematică, însă este pentru prima dată când este medaliată la un concurs naţional şi, mai important, cu şanse destule de a prinde lotul naţional chiar dacă este în competiţie cu elevi din oraşe centre universitare.

Şi la clasa a X-a o elevă a Liceului Grigore Moisil a obţinut medalia naţională de bronz la această Olimpiadă Naţională Gazeta Matematică. Este vorba despre ELENA TAMARA IVANOF (şefă de promoţie a Liceului Grigore Moisil în anul 2019) care nu este la prima medalie câştigată anul acesta ci la la doua, după cea de la Lingvistică.

Cu atât mai interesant este faptul că cele două olimpice din Tulcea au reuşit asemenea performanţe la această Olimpiadă Naţională Gazeta Matematică în condiţiile în care toţi, dar absolut toţi contracandidaţii acestora sunt din oraşe în care au şansa de a se pregăti cu profesori universitari. Oraşe universitare. Nu este vina lor că s-au născut într-un oraş de la marginea României şi Europei, cap de linie de cale ferată şi care exportă anual „creier” către centrele universitare din ţară şi străinătate, ba dimpotrivă, este cu atât mai lăudabilă performanţa lor de care ar trebui să audă şi autorităţile locale.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE