Proiectul ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți”- CRED a adus la Tulcea caravana atelierelor de bune practici în educație. Unul din cele 90 de workshop-uri planificate la nivel national a fost organizat de Casa Corpului Didactic Tulcea vineri, 11 iunie 2021. Evenimentul a avut loc la Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Tulcea și a reunit 50 de experți în dezvoltarea curriculară, autori de materiale didactice relevante pentru implementarea curriculumului pentru învățământul preuniversitar de nivel primar și gimnazial, profesori care își desfășoară activitatea în instituțiile de învățământ din județul Tulcea.
Atelierul a avut ca temă ”Mecanisme de creare a unui mediu suportiv în clasă”, fiind susținut cu profesionalism de Cristian Petre, conferențiar universitar doctor în cadrul Universității ”Ovidius” Constanța. Pe parcursul celor patru sesiuni de prezentări și aplicații practice, desfășurate cu prezență fizică și în sistem online, participanții au avut oportunitatea să exploreze subiecte care au vizat principii de management al clasei de elevi, procesul de predare-învățare-evaluare adaptat la noile schimbări, starea de bine și bunăstarea elevului, elemente definitorii ale unui mediu suportiv/securizant în școală.
Informații privind stadiul de implementare al proiectului CRED la nivel national, în regiunea de Sud-Est și în județul Tulcea au fost oferite celor prezenți de către Liviu Constandache – expert coordonator resurse educaționale deschise, Ștefan Torcărescu – expert coordonator regional și director al Casei Corpului Didactic Buzău, Viorica Pavel – inspector școlar general al I.S.J. Tulcea și Gabriela Nichifor – director al Casei Corpului Didactic Tulcea.
Atelierul CRED se adaugă celor două programe de formare furnizate, până în prezent, unui grup țintă format din 450 cadre didactice care predau în învățământul primar și gimnazial în unitățile școlare din județul Tulcea.