fbpx
Ştirea zilei

„Atelierele CRED – Bune practici în educație” – workshop la Liceul Tehnologic Henri Coandă!

Proiectul ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED lansează, la nivel național, seria de 90 de evenimente ”Atelierele CRED – Bune practici în educație”

Proiectul ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” marchează un nou moment important în implementarea activităților din cadrul CRED – ”Atelierele CRED – Bune practici în educație”.
Azi, la Casa Corpului Didactic Tulcea a fost orhanizat unul dintre cele 90 de workshop-uri planificate la nivel naţional, la Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Tulcea. Atelierul cu tema ”Mecanisme de creare a unui mediu suportiv în clasă” se va desfășura timp de opt ore până la ora 17.00.
Potrivit organizatorilor, la nivel național, în cadrul celor 90 de workshop-uri vor participa 4.500 persoane, dintre care: personal didactic din învățământul preuniversitar primar și gimnazial – dezvoltatori de curriculum(inclusiv în format digital), autori de manuale școlare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanți ai partenerilor sociali etc.
Fiecare eveniment va avea caracter interactiv, în care se va urmări valorificarea experienței și expertizei participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie. De asemenea, formatul va facilita reflecția participanților cu privire la condițiile de transfer ale unor bune practici și la posibile arii de cooperare. Atelierele CRED respectă cu strictețe reglementările legale privind prevenția, în contextul epidemiologic actual.

Vom reveni cu mai multe detalii despre proiectul CRED și activitățile desfășurate azi la Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Tulcea.

„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de dezvoltare și 3 Inspectorate școlare.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE