Ştirea zilei
Ceamurlia de Jos, singura comună din județ fără vreun leu din PNI Anghel Saligny
Consiliul Județean Tulcea a luat „partea leului“ - aproape 60 de milioane de lei
Cu două proiecte care au primit finanțare, Consiliul Județean Tulcea se poate spune că a luat „partea leului“ din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ alocat județului nostru.
Este vorba despre „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul DN22E – Grindu” cu o valoare a finanțării de 49.762.141,63 lei și respectiv ”Reabilitare Pod peste canal Mila 36 pe DJ 222N, km 34+178” cu o valoare a finanțării de 9.201.170,63 lei.

Această comună a primit finanțare pentru nu mai puțin de patru proiecte și anume ”Modernizare și extindere sistem de apă potabilă în satele Garvăn și Jijila, comuna Jijila, județul Tulcea” – 26.079.288,64 lei, ”Modernizare și extindere sistem de apă potabilă în satele Garvăn și Jijila, comuna Jijila, județul Tulcea” – 11.407.878,88 lei, ”Modernizare străzi în comuna Jijila, județul Tulcea – etapa I” – 5.512.832,48 lei și ”Înființare sistem de canalizare cu stație de epurare în satul Garvăn, comuna Jijila, județul Tulcea” – 4.228.975,08 lei.
Municipiul Tulcea, Orașul Babadag și comunele Mihai Bravu, Murighiol, Somova și Topolog au primit fiecare câte 43 de milioane de lei pentru proiectele depuse, municipiul Tulcea având două proiecte finanțate și anume ”Reabilitare/modernizare sistem rutier străzi, municipiul Tulcea” în valoare de 36.657.481,65 lei și respectiv ”Reabilitare și modernizare străzi municipiul Tulcea zona est etapa 1” în valoare de 6.342.518,35 lei.
Proiecte de finanțare de peste 30 de milioane lei au primit comunele Dăeni, Casimcea, Nufăru, Greci, Cerna și Valea Nucarilor în timp ce orașul Măcin, cel mai mare după municipiul Tulcea,
alături de comunele Jurilovca, Sarichioi, Turcoaia, Baia, Mahmudia, Peceneaga, Slava Cercheză și Izvoarele vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” cuprinse între 20 și 30 de milioane de lei.
Orașul Isaccea, alături de comunele Beidaud, Horia, Mihail Kogălniceanu, Ciucurova, Carcaliu, Frecăței, Nalbant, Maliuc, Smârdan, Chilia Veche, Crișan, I.C. Brătianu, Sfântu Gheorghe, Stejaru și Valea Teilor primesc și ele finanțări cuprinse între 10 și 20 de milioane lei.
Codașe în ceea ce privește repartiția fondurilor din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” sunt orașul Sulina alături de comunele Văcăreni, Niculițel, Pardina, Luncavița, Beștepte, C.A Rosetti, Ostrov, Dorobanțu și Hamcearca cu proiecte cuprinse între 3 și 9 milioane de lei.
În fine, din tot județul Tulcea o singură comună nu a avut nevoie de finanțarea Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny” fiindcă, probabil, toate investițiile au fost realizate și banii ar fi fost de prisos. Este vorba despre comuna Ceamurlia de Jos care nu a primit finanțare pentru nici măcar un singur proiect. Oarecum logic: dacă nici nu a depus vreunul…
