Condamnat cu suspendare, Tarhon rămâne vicepreşedinte de CJ!
- "voi ataca cu recurs această condamnare", a declarat "la cald" Victor Tarhon
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dat verdictul în celebrul „Dosar Udrea”, dosar în care, printre inculpaţi se numără şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Victor Tarhon.
„Respect puterea judecătorească, am luat la cunoştinţă despre sentinţa judecătorilor chiar de la faţa locului şi acum mă întorc spre Tulcea. Voi ataca cu recurs această condamnare pentru că aşa am hotărât, la cald, împreună cu avocatul meu. „, a declarat Victor Tarhon în această după-amiază.
În ceea ce priveşte mandatul său de consilier judeţean ca şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, acestea, din punctul său de vedere nu sunt afectate în niciun fel de sentinţa dată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul 5230/2/2017 (2190/2017), dat fiind faptul că sentinţa va fi atacată cu recurs. Sentinţa publicată pe scurt pe portalul instanţei îl publicăm mai jos:
„Constată că în privinţa inculpatului Tarhon Victor legea penală mai favorabilă este Codul penal (1969). În baza art. 254 alin. (1) C.pen. (1969) cu aplic. art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a art. 13 C.pen. (1969) condamnă pe inculpatul Tarhon Victor la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În baza art. 65 alin. (2) rap. la art. 64 alin. (1) lit. a) teza a doua, b) C.pen. (1969) interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. În baza art. 71 rap. la art. 64 alin. (1) lit. a) teza a doua, b) C.pen. (1969) interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa principală a fost executată sau considerată ca executată. În baza art.861 alin. (1) şi (2) C.pen. (1969) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 7 ani, stabilit în condiţiile art.862 C.pen.(1969). În baza art.863 C.pen. (1969) dispune ca pe durata termenului de încercare inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Tulcea conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.864 C.pen. (1969) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art.71 alin.5 C.pen. (1969) dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.”