fbpx
Tulcea

Deputatul George Șișcu lansează un chestionar pentru tulceni!

Pe circuitul legislativ, în Parlament, există o propunere care urmărește să schimbe fundamental modul în care se susține examenul pentru permisul de conducere în România. Membru în Comisia pentru Transporturi, deputatul George Șișcu a lansat un chestionar pentru tulceni. Succint despre ce este vorba
» cea mai importantă se referă la decuplarea celor două probe de examen, practică și teoretică. 50% dintre cursanții tineri care trec de așa-numita probă a sălii nu reușesc să treacă și traseul din cauza faptului că sunt programați foarte târziu față de momentul absolvirii școlii, prin urmare unul din doi cursanți trebuie să ia ore suplimentare mai aproape de susținerea pentru a doua oară a examenului. Colegii noștri au propus ca elevii să poată începe pregătirea practică și după absolvirea examenului scris, în principal din cauza timpilor mari de așteptare care există acum între susținerea primei probe și traseu.
» instructorii auto să fie cei care stau în dreapta în timpul examenului, pentru a-i asigura un sentiment familiar celui examinat, iar nu polițistul examinator, așa cum se întâmplă în prezent. Este punctul care a suscitat cele mai multe observații și se referă la regimul juridic al activității de examinare, respectiv cum va fi împărțită responsabilitatea între instructor și polițist.
» elevii școlilor de șoferi să poată susține examenul auto în orice localitate doresc, odată absolvite cursurile, fără să mai depindă de adresa din cartea de identitate sau de viza de reședință.
În timpul dezbaterilor acestei propuneri legislative au fost aduse multe argumente pro și contra, dar acum aș fi curios să aflu părerea voastră!
Voi ce credeți:
A. Să separăm proba practică de cea teoretică pentru obținerea permisului auto?
B. Este bine ca orice absolvent de școală de șoferi să poată susține examenul în orice localitate dorește?
C.  Este mai bine ca instructorul auto să stea în dreapta în timpul examenului, iar polițistul examinator pe bancheta din spate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button