fbpx
Ştirea zilei

Educație la înălțime ÎN DIRECT cu drona deasupra parcului eolian din Topolog!

Joi, 10 iunie, de la ora 11:00, o nouă lecție live gratuită pentru mii de elevi români va fi transmisă în direct din parcul eolian Topolog, județul Tulcea.

A șasea lecție din proiectul național „Educație la înălțime” are ca temă obiectivul de dezvoltare durabilă nr. 7 – energie curată și la prețuri accesibile. Gazda lecției este Antoneta Împușcatu, directoare, profesoară de fizică, chimie și biologie la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul I. C. Brătianu, Tulcea, și laureată Merito. Echipa îl are ca invitat pe inginerul Sorin Zamfir, supervizor zonal la Enel Green Power care gestionează cinci parcuri eoliene în Dobrogea.

Ora în direct include filmări cu drona din parcul eolian din Topolog, jocuri, interacțiuni cu elevii din trei școli conectate prin Zoom și mii de copii conectați pe YouTube live și experimente ce pot fi realizate simultan în școlile care urmăresc lecția. Copiii vor descoperi metode fascinante prin care putem obține energie electrică din resurse regenerabile, idei și soluții prietenoase cu mediul, care sunt deja aplicate în diferite colțuri ale lumii.

„Ce metodă mai bună de a-i învăța pe copiii noștri despre energie electrică și despre cum se produce ea, dacă nu prin intermediul unor experimente captivante, direct dintr-un parc eolian? Lecția 6 din proiectul #EducațieLaÎnălțime aduce în prim-plan Obiectivul 7 de Dezvoltare Durabilă – Energie curată și la prețuri accesibile, transpus în limbajul celor mici. România ocupă locul 10 în Europa la consumul de energie verde și am atins anticipat, ba chiar am depăşit cu 5 ani ţinta stabilită de UE pentru 2020. Trebuie însă să continuăm să învățăm cum să menţinem progresul tehnologic şi, în acelaşi timp, să protejăm natura”, transmite László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

„Dacă soarele va înceta să strălucească, nu va mai exista deloc viață pe planeta noastră. Lumea este pusă în mișcare de energie fără de care această lume ar fi întunecată, rece și tăcută. Lecția de joi este despre energia care produce schimbare în bine. Voi provoca copiii din toate colțurile țării cu trei experimente în urma cărora vor descoperi singuri cât de fascinante și diverse sunt procesele prin care putem obține energie electrică, sursă pentru viața noastră”, transmite profesoara Antoneta Împușcatu.

 

Ora va fi transmisă pe canalul de YouTube Aspire Teachers, unde pot fi vizionate toate lecțiile din mai până în prezent. Lecția este recomandată elevilor cu vârsta de peste 9 ani și poate fi transmisă la discipline precum explorarea mediului, științe, ecologie, istorie, geografie, științe sociale, educație socială sau consiliere / dirigenție.

Profesorii sunt invitați să se alăture celor peste 1.500 de participanți înscriși, completând un scurt formular la: www.aspireteachers.ro/educatie-la-inaltime

Proiectul național este susținut de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și dezvoltat de inițiatorii Marius Toader și Adrian Robe în parteneriat cu Aspire Teachers și Asociația Cartierul Creativ Carolina.

Proiectul național „Educație la înălțime” își propune: să familiarizeze elevii și profesorii cu obiectivele de dezvoltare durabilă, într-un mod ce pune în valoare resursele României și competențele de secol 21, să creeze lecții interactive centrate pe elev, cu ajutorul celor mai noi tehnologii și să ofere materiale corelate cu programa școlară, accesibile tuturor profesorilor, chiar și după încheierea transmisiunilor live

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE