Acasă Blog

Oficial: Cursuri suspendate la Şcoala Neatîrnarea după o dezinsecţie!

0

Un eveniment care a provocat suspendarea cursurilor şcolare la Neatîrnarea în comuna Beidaud şi, mai ales, a provocat internarea a doi elevi este confirmat de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea care a emis şi un comunicat în acest sens.

„La nivelul comunei Beidaud, în deplin acord între executivul primăriei şi conducerea şcolii a fost luată decizia unei acţiuni de dezinsecţie şi dezinfecţie la Şcoala Neatîrnarea din comuna Beidaud în data de vineri, 24 ianuarie 2020, dat fiind faptul că a fost o zi liberă.

Acţiunea de de dezinsecţie şi dezinfecţie de la Şcoala Neatîrnarea din comuna Beidaud a fost realizată de firma TEO DDDCONS SRL Babadag, firmă autorizată pentru astfel de activităţi.

Săptămâna aceasta, în data de luni, 27 ianuarie 2020, la reluarea cursurilor, mai mulţi elevi, dar şi cadre didactice au acuzat o stare de rău.

Din acest motiv s-a luat decizia suspendării cursurilor. La fel s-a întâmplat şi a doua zi, în data de marţi, 28 ianuarie 2020, când doi elevi au acuzat stare de rău şi au fost preluaţi de o ambulaţă, transferaţi la UPU a Spitalului Judeţean Tulcea iar de aici au fost transferaţi la Spitalul Municipal Constanţa.

La nivelul conducerii şcolii s-a luat decizia ca şi azi, 29 ianuarie 2020 cursurile şcolare să fie suspendate urmând a se relua de mâine, joi, 30 ianuarie 2020.

La Şcoala din Neatîrnarea sunt în total 61 de elevi din care doar 2 au avut nevoie de asistenţă medicală, potrivit medicilor de la Spitalul Municipal Constanţa starea lor de sănătate fiind azi foarte bună urmând a fi externaţi.”

 

 

Bilanţ la alb: Numărul turiştilor din Delta Dunării a crescut şi în 2019

0

Contrar părerii exprimate de tot felul de ciocli şi bocitoare pe pagini şi grupuri obscure de Facebook, realitatea turistică a anului 2019 arată, cât se poate de limpede şi la alb, că numărul turiştilor din Delta Dunării a crescut. Nu atât de spectaculos ca în 2018 când comparativ cu 2017 s-a înregistrat un boom de 67%, dar tot o creştere a fost şi în 2019 faţă de 2018. Asta înseamnă că excepţionalul an 2018 a fost depăşit de 2019 din punct de vedere statistic. Despre calitatea turiştilor vor fi alte momente în care se vor face bilanţuri.

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și-a prezentat pe 23 ianuarie 2020, bilanțul de activitate pentru anul 2019, în cadrul Adunării Generale a Membrilor. În ultimii doi ani, de la înființarea AMDTDD, promovarea turistică a Deltei și a Dobrogei de Nord a dus la o creștere semnificativă a numărului de turiști, tendință ce s-a menținut și în 2019.

“În ciuda unui an greu, impredictibil fiscal și economic, membrii AMDTDD, operatori de turism cu tradiție în turismul deltaic, au anunțat că 2019 a fost un an de creștere, înregistrându-se progrese între 2 și 20% față de anii anteriori. Din păcate, creșterile veniturilor operatorilor din turism au fost însoțite și de creșteri neașteptate ale cheltuielilor, provocate de legislația în continuă schimbare. Astfel,  numărul de turiști în destinație s-a menținut pe același trend crescător, înregistrându-se o prezență a turiștilor cu aproximativ 2% mai mare, asta în condițiile în care, în anul 2018, activitatea turistică a avut o creștere de 67% față de anul anterior. Din păcate, s-a constatat o scădere importantă a numărului de turiști străini, context în care fără măsuri adecvate pentru îmbunătățirea calității serviciilor turistice și fără un studiu privind capacitatea de suport turistic în Delta Dunării, nu pot fi întreprinse acțiuni consistente pentru a asigura un turism cu caracter de predictibilitate.”, se arată într-un comunicat al AMDTDD.

În anul 2019, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) a continuat implementarea măsurilor necesare pentru realizarea activităților de promovare turistică unitară a Deltei Dunării și a județului Tulcea ca destinație turistică, contribuind activ la dezvoltarea și promovarea întregului județ, în această zonă fiind necesar, poate mai mult decât în alte destinații, un turism responsabil, un turism de vizitare, lent, în echilibru cu biodiversitatea. Astfel au fost organizate 39 acțiuni de promovare, press-tripuri, info-tripuri, reportaje media concretizate în 642 apariții mass-media locală, regională, națională și internațională.

”Pentru anul 2020, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și-a fixat drept obiective promovarea, cu prioritate, pe plan extern a turismului deltaic, precum și participarea activă la ameliorarea legislației. Ca și până acum, vom acționa ca un intermediar de încredere între membrii săi, comunitățile locale și administrația locală și centrală”, a declarat președintele AMDTDD, Cătălin ȚIBULEAC.

Printre principalele obiective care vor fi urmărite de AMDTDD în anul 2020, au fost aprobate:

Consolidarea platformei de parteneriat public-privat – Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării – AMDTDD – inclusiv prin demararea măsurilor legale pentru obținerea statutului de organizație de utilitate publică de interes județean și definirea acesteia ca Organizație de Management al Destinației – OMD.

Implementarea măsurilor legale pentru definirea unei forme de turism specifice Deltei Dunării – ”turismul deltaic”, axat pe sintagma ”omul și natura” și promovarea acestuia în plan național și internațional.

“În acest sens este foarte important ca AMDTDD să fie permanent contectată la măsurile implementate de Administrația Rezervației Bioseferei Delta Dunării (ARBDD), privind managementul Rezervației pentru asigurarea echilibrului între biodiversitate și dezvoltarea durabilă a comunităților locale:

  • Studiul privind capacitatea de suport turistic la nivelul RBDD,
  • Studii privind identificarea potențialelor zone de campare și administrarea și funcționarea acestora,
  • Studii privind impactul schimbărilor climatice aupra tuturor aspectelor ce reprezintă RBDD și identificarea măsurilor pentru reducerea acestuia,
  • Ordinul de prohibiție și implementarea tarifului de pescuit sportiv,
  • Regulamentul de desfășurare a activităților pe plajele din RBDD,
  • Modificarea Regulamentului de Urbanism HG 156,
  • Traseele turistice și menținerea funcțională a canalelor și lacurilor,
  • Instalarea indicatoarelor în RBDD.

Consolidarea poziției județului Tulcea ca una dintre cele mai ofertante și vizitate destinații de pe piața turistică din România, în conformitate cu specificul local și dezvoltarea comunităților locale în echilibru cu biodiversitatea.” se mai arată în comunicatul AMDTDD.

În cadrul ședinței AGA a AMDTDD s-a decis extinderea parteneriatelor, cu Asociația Patronatului Turismului din Delta Dunării și cu Asociația Bărci Motoare Reparații Reconstrucție Legislația Delta Dunării, dar și prin cooptarea în calitate de membru cu drept de vot consultativ a Asociația Ghizilor de Turism din Delta Dunării, în încercarea de a oferi vizitatorilor Deltei și Dobrogei de Nord sejururi la cele mai ridicate standarde, apropiate de cele din țările care au o mai îndelungată experiență în gestionarea turismului sustenabil în zone cu o biodiversitate variată.

ÎNCHEIEREA PROIECTULUI „ÎNFIINŢARE SPĂLĂTORIE AUTO DE TIP SELF SERVICE”

0

Comunicat de presă

                 28 Ianuarie 2020

ÎNCHEIEREA PROIECTULUI

„ÎNFIINŢARE SPĂLĂTORIE AUTO DE TIP SELF SERVICE”

 

S.C. PUBLIC SAFE DRIVE S.R.L., cu sediul în Sat Robeşti, Comuna Pȋrscov, strada Principală, nr. 9, hala nr. 2, judeţul Buzău, a derulat, începând cu data de 17.12.2018, proiectul cu titlul „Ȋnfiinţare spălătorie auto de tip SELF SERVICE”, cod SMIS 119307, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 2 – „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1. A/ITI- „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Proiectul a fost implementat în Municipiul Tulcea, str. Taberei, nr. 30, judeţul Tulcea, şi a avut ca obiectiv general diversificarea activităţii societăţii comerciale PUBLIC SAFE DRIVE SRL, prin ȋnfiinţarea unei spălătorii auto SELF SERVICE şi creşterea competitivităţii societăţii pe plan local şi regional.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.127.801,70 lei din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională 760.291,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul naţional 134.169,00 lei, valoarea neeligibilă inclusiv TVA aferentă valorii totale a proiectului 0,00 lei.

Rezultatele proiectului:

  • A fost ȋnfiinţată o spalatorie auto cu 5 posturi ȋn regim SELF SERVICE;
  • Au fost create un numar de 3 noi locuri de muncă în cadrul societăţii;

Proiectul are un impact direct asupra comunităţii locale, prin contribuţia pe care o are la dezvoltarea mediului de afaceri local, dar şi la crearea de noi locuri de muncă.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa la telefon: 0740.954.826/0238.720.757, e-mail: [email protected], persoană de contact: Elena – Raluca BRATILA – Manager proiect.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European
de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020
www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

 

La 19 ani şi-a pierdut viaţa după un accident de moped

0

În noaptea de 27/ 28 ianuarie a.c., un tânăr  în vârstă de 19 ani, din comuna Frecăței, județul Tulcea, în timp ce conducea un moped, neînregistrat, pe DJ 229A, în localitatea Poșta, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a căzut pe trotuar.

În urma accidentului a rezultat decesul tânărului. Conducătorul auto nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, punerea în circulație și conducerea unui vehicul neînregistrat și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

Vietnamez prins cu şedere ilegală la Tulcea!

0

Poliţiştii de imigrări din Tulcea au depistat un bărbat de 35 de ani, din Vietnam, cu ședere ilegală pe teritoriul României. Având în vedere că nu a respectat decizia de returnare emisă anterior pe numele său, polițiștii de imigrări au dispus măsura îndepărtării sub escortă. La ieșirea din țară a fost aplicat consemnul nominal de nepermiterea intrării pe de pe teritoriul României pentru o perioadă de 1 an.

 Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Tulcea au desfăşurat  astăzi,  28 ianuarie a.c., o acţiune proprie, pe linia prevenirii şi combaterii şederii/muncii ilegale a cetăţenilor străini în ţara noastră, pe raza de competenţă.

În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat un cetățean străin, în vârstă de 35 de ani, din Vietnam, care a intrat legal în România, cu pașaportul și în baza vizei de lungă ședere în scop de angajare, însă nu a părasit teritoriul țării noastre în termenul stabilit prin  decizia de returnare emisă anterior pe numele acestuia.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au luat măsura îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României a cetățeanului vietnamez, fiind condus la Aeroportul Internațional Henri Condă în vederea returnării în țara de origine. Acesta a părăsit țara cu o cursă de linie, iar la ieșirea din țară a fost aplicată interdicția de a intra în România pe o perioadă de 1 an.

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Tulcea, la telefon 0240506700 –interior 20301, fax: 0240513101 sau vizitând site-ul oficial al instituţiei, la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

Se apropie Ziua Mondială a Zonelor Umede

0

Ziua Mondială a Zonelor Umede este celebrată în fiecare an pe 2 februarie pentru sensibilizarea globală privind valoarea zonelor umede pentru omenire și planetă. Această zi marchează și data adoptării Convenției privind zonele umede la 2 februarie 1971, în orașul iranian Ramsar, pe țărmurile Mării Caspice.

Ziua Mondială a Zonelor Umede a fost celebrată pentru prima dată în 1997 și de atunci în fiecare an, agențiile guvernamentale, organizațiile non-guvernamentale și grupurile sociale din toate nivelele comunității au beneficiat de avantajul de a întreprinde acțiuni cu scopul de a conștientiza publicul larg asupra valorilor și beneficiilor zonelor umede și a Convenției Ramsar.

“Zonele umede și biodiversitatea” este tema pentru anul 2020. Zonele umede sunt bogate în biodiversitate și sunt un habitat prielnic pentru o varietate densă de specii de plante și animale. Ultimele estimări arată un declin global al biodiversității, în timp ce zonele umede dispar de trei ori mai repede decât pădurile. Tema din acest an este o oportunitate unică de a evidenția importanța biodiversității zonelor umede, starea actuală a acesteia și de a promova acțiuni pentru a contracara pierderile.

Delta, ca zonă terminală a fluviului Dunărea, primește și tranzitează anual, prin arterele hidrografice și complexele lacustre, un important volum de apă care îi conferă statut de zonă umedă. Rezervația Biosferei Delta Dunării a fost recunoscută în septembrie 1991 ca Zonă umedă de importanță internațională, mai ales ca habitat al păsărilor de apă, fiind inclusă în lista Convenției RAMSAR.
Delta Dunării, cea mai mare zonă umedă din România, este extrem de bogată în specii și susține o gamă mai largă de ecosisteme decât orice altă regiune din Europa.
Mozaicul de habitate dezvoltate aici este cel mai variat din România și găzduiește o biodiversitate impresionantă, cu peste 9581 de specii de floră și faună din care 2.391 de specii de floră și 6.197 de specii de faună.

Statistica actuală a zonelor umede din România incluse în Lista RAMSAR cuprinde 19 situri Ramsar – cu o suprafață totală 1.156.448 hectare.

1.  Rezervația Biosferei Delta Dunării: 580.000 ha.

2.  Insula Mică a Brăilei – 17.586 ha.

3.  Complexul Piscicol Dumbrăvița – 414 ha.

4.  Lunca Mureșului – 17.166 ha.

5.  Lacul Techirghiol – 1.462 ha.

6.  Parcul Natural Porțile de Fier – 115.666 ha.

7.  Parcul Natural Comana – 24.963 ha

8.  Tinovul Poiana Stampei – 640 ha

9.  Lacul Bistreț, județul Dolj – 27.482 ha.

10. Suhaia, Județul Teleorman – 19.594 ha.

11. Confluența Olt-Dunăre – 46.623 ha.

12. Iezerul Călărași – 5.001 ha.

13. Blahnița, Dolj – 45.286 ha

14. Bratul Borcea, Călărași, Ialomița – 21.529 ha

15. Calafat-Ciuperceni, Dolj – 29.206 ha

16. Ostroavele Dunării-Bugeac-Iortmac – Călărași, Constanța – 82.832 ha

17. Dunărea Veche–Brațul Măcin, Brăila, Tulcea, Constanța, – 26.792 ha

18. Confluența Jiu-Dunăre, Dolj – 19.800 ha

19. Canaralele de la Hîrșova, Ialomița – 7.406 ha

Urmând tema și recomandările propuse de Convenția Ramsar, în contextul marcării aniversării a 30 de ani de la înființarea și declararea Rezervației Biosferei Deltei Dunării, Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD) dedică perioada premergătoare datei de 2 februarie celebrării Zilei Zonelor Umede, prin organizarea unui program de acțiuni desfășurate atât la Tulcea cât și pe teritoriul RBDD cu participarea elevilor și cadrelor didactice ale școlilor din localitățile Sulina, Crișan și Chilia Veche, în coordonarea responsabililor Centrelor de Informare și Educație Ecologică ale ARBDD din localitățile respective. Programul va cuprinde activități diverse precum: prezentarea însemnătății evenimentului, a importanței utilizării zonelor umede pentru conservarea biodiversității ecosistemelor acvatice, habitate cu condiții optime de supraviețuire și dezvoltare pentru multe specii de floră și faună, ateliere de lucru, observații în teren, activități interactive, etc.

Mai multe informații despre Ziua Mondială a Zonelor Umede se află pe https://www.worldwetlandsday.org/

Primul caz de gripă: un copil din Somova!

Azi, în cadrul ședinței Colegiului prefectural, directorul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, ec. Mihaela Nicolau, a anunțat membrii colegiului că a fost confirmat primul caz de gripă, după aproape trei luni de atentă monitorizare.

,, În săptămâna care a trecut a fost confirmat primul caz de gripă în județul nostru la data un copil de 5 ani din Somova. Din informațiile noastre, la acest moment copilul se află internat la Spitalul Constanța. Tot din zona Somova – Parcheș mai avem niște suspiciuni la alți trei copii, dar așteptăm rezultatele testelor” a declarat ec. Mihaela Nicolau, director al Direcției de Sănătate Publică.

Tot în cadrul ședinței Colegiului prefectural a mai fost făcut public stocul de vaccin antigripal neutilizat la acest moment și care se află la medicii de familie și la Direcția de Sănătate Publică respectiv 1663 de doze!

“Curăţenia de primăvară”a început la Beidaud de azi

0

Pentru că iarna anul acesta nu pare să mai vină şi de câteva zile soarele a dat de înţeles că primăvara e aproape (dovadă şi primii ghiocei comercializaţi la marginea drumurilor judeţene), la Beidaud a început … curăţenia de primăvară.

Viceprimarul Sterică Paşata a condus azi echipa formată din 14 beneficiari ai ajutorului social din localitatea Beidaud la activitatea de igienizare a unei platforme de la marginea localităţii unde unii cetăţeni aruncă deşeurile.

“Am igienizat azi, cu cei 14 beneficiari ai ajutorului social din localitatea Beidaud, o platformă informală de gunoi. Acelaşi lucru se va întâmpla săptămâna aceasta şi în localităţile Sarighiol de Deal şi Neatârnarea. Nu mai credem că vine iarna aşa că ne-am apucat temeinic încă de pe acum de curăţenia de primăvară”, a declarat la sfârşitul zilei viceprimarul comunei Beidaud, Sterică Paşata.

Exemplul de la Beidaud nu ar fi rău să fie urmat şi de alte comune din judeţul nostru mai ales că tot mai multă lume comentează faptul că asistaţii social nu-şi merită banii, şi aşa puţini, încasaţi lună de lună.

 

Doi lideri la Cupa Municipiului la fotbal în sală

0

Echipa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea a deschis anul acesta Cupa municipiului la fotbal în sală cu un meci contra unei echipe cu nume în această competiţie, AS Deltarom, multiplă câştigătoare a cupei. Contrar aşteptărilor, jandarmii tulceni, coordonaţi de pe margine de fostul fotbalist al FC Delta Tulcea, Florian Nicolau, actualmente adjunct al inspectorului şef, au câştigat meciul fiind practic primii lideri ai clasamentului.

Au urmat cinci meciuri foarte disputate, pe alocuri prea disputate (mare noroc de reprezentantul firmei de pază şi protecţie Garant Security All, fapt ce a dus şi la unele accidentări, tratate cu profesionalism de reprezentanţii Clinicii RoutineMed. Cea mai gravă dintre accidentări a fost a lui Lucian Capută, de la ISU Delta Tulcea, unul dintre fotbaliştii creditaţi cu şanse la câştigarea titlului de cel mai bun fotbalist al cupei. Cu accidentarea din meciul cu Metalurg, puţin probabil să mai aibă aceleaşi şanse.

Convenabil şi Viitorul 1 Murighiol împart prima poziţie a clasamentului după ce au fost înregistrate următoarele rezultate:

IJJ DELTA Tulcea – AS DELTAROM Tulcea 2-1 (1-1). Florin Grosu min. 10 și 32/ George Bălușescu min. 24

AS CONVENABIL Tulcea – AS CERC Tulcea 5-2 (2-0). Marcatori: Iulian Mocanu min. 19, Costel Rotaru min. 22, min. 34, Alexandru Mihalcea min. 28, Ciprian Luli min. 35 / Lucian Păduraru min. 30, Alexandru Trif min. 36.

CSS Tulcea – DOMSERV Tulcea 2-4 (0-1). Marcatori: Nedu Iulian (autogol) min. 26, Dragoș Alexandru min. 36 / Costel Denuși min. 17, min. 50, Marius Mihalschi min. 43, min 50

METALURG – ISU DELTA 3-3 (2-1) Marcatori: Cosmin Hristodorof  min.22, Cristian Pindic  min. 23 şi 40/ Dan Ciobotă min. 2, min.30, Folin Popa min. 32

VIITORUL MURIGHIOL 1- ALUM VIMETCO 5-2 (1-1)
Marcatori: Cazacu Nicolae 12′,27′,35′, 39′, Iancu Nane 49’/ Poaleungi Daniel 13′, 46.

VIITORUL MURIGHIOL 2 – MELISA PUF HOLIDAYS 1-3 (0-1)
Marcatori: Bondariuc Daniel32’/Miserelicu Costel 11′, Dincă Cosmin 40′, Nitor Florin 50′.

1 CONVENABIL 1 3p
2 VIITORUL 1 MURIGHIOL 1 3p
3 DOMSERV 1 3p
4 MELISA PUF HOLIDAYS 1 3p
5 IJJ Delta Tulcea 1 3p
6 ISU DELTA 1 1p
7 METALURG 1 1p
8 A.S. DELTAROM 1 0p
9 CSS Tulcea 1 0p
10 VIITORUL 2 MURIGHIOL 1 0p
11 A.S. CERC 1 0p
12 ALUM VIMETCO 1 0p

Bilanţul Poliţiei rutiere de săptămâna trecută

0

În perioada 20–26.01.2020, Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.
Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 31.12.2019, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 68 de accidente rutiere grave (cu 7 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 19 persoane (cu 1 mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 65 (- 7 față de aceeași perioadă a anului trecut).
Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 19 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 8 accidente), conducerea sub influența băuturilor alcoolice ( pe fondul căreia s-au produs 5 accidente) și abateri bicicliști, căruțași și pietoni (14 accidente).
Obiectivele acțiunii au fost: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași .
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au constatat 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere și au aplicat 718 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de O.U.G. 195/ 2002, dintre care , cele mai multe, 357, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză.
De asemenea, au fost reţinute 70 de permise de conducere și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare.
Exemple:
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 42 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto, pe DJ 222, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Dăeni, județul Tulcea în timp ce conducea un auto, pe raza localității Dăeni, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraș Măcin au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitatea Jijila, județul Tulcea în timp ce conducea un auto, pe raza localității Jijila, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Teilor au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Valea Teilor, județul Tulcea, în timp ce conducea un auto pe raza localității Valea Teilor fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Teilor au depistat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un auto pe raza localității Valea Teilor fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În toate cauzele, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.
Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

Știri EVENIMENT

Eveniment: „Aici Radio Constanța!“ – anul 30!

„Aici Radio Constanța!“ – se auzea de la microfonul din Vila numărul 1, din Mamaia, acum 30 de ani. La 21 ianuarie 1990, într-o...