Ştirea zilei

Igor, jandarmul mic, dar rău (cu infractorii)!

Igor este un nou câine de serviciu, din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, este în dotarea Jandarmeriei Tulcea. În vârstă de aproximativ patru luni luni, Igor urmează o etapă de acomodare cu conductorul său, pentru ca apoi să intre în etapa de predresaj și dresaj pentru specialitatea patrulare/intervenție.

Câinii din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt cunoscuți ca fiind prietenoși, foarte devotați stăpânilor și activi. Tocmai de aceea, este nevoie de peste două ore de antrenament zilnic pentru a-i menține activi și a le da noi sarcini de îndeplinit.

Sunt obișnuiți să trăiască în aer liber, fiind foarte rezistenți la intemperii și dornici să muncească. De asemenea, sunt energici, foarte rapizi în acțiuni, răspunzând tuturor provocărilor.

Câinii din rasa Ciobănesc Belgian Malinois sunt foarte precauți cu străinii, având un comportament foarte suspicios cu aceştia, fiind folosiți atât pentru pază și protecție, cât și ca animale de companie.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes  a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.

Back to top button