Ştirea zilei

Începe demolarea! În două luni de zile dispare Sala Polivalentă!

După nu mai puţin de cinci luni de la atribuire, constructorul care a câştigat licitaţia pentru “Proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului si executie lucrari de desfiintare a Salii Polivalente (C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7) Municipiul Tulcea” a obţinut săptămâna trecută Autorizaţia de desfiinţare nr 138 din 6 septembrie 2021 de la UAT Municipiul Tulcea şi de astăzi a început, în sfârşit, demolarea Sălii Polivalente din municipiul Tulcea. Este vorba despre un termen de execuţie ce curge de la data de 10 septembrie 2021 şi care desfiinţare se va finaliza cel târziu în data de 11 noiembrie 2021. Proiectanţii acestei lucrări sunt firmele NDA7 Proiect şi Proiect Constrex Consulting iar constructorul care de această dată nu construieşte ci demolează e SMZ Impex din Cluj Napoca, valoarea atribuită acestei lucrări de desfiinţare fiind de 712.000 lei fără TVA! Puţin pe lângă ce urmează…

Sală de sport de 100 de milioane de lei!

Prin Hotărârea nr. 562 din 31 iulie 2019 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea”, emisă în 31 iulie 2019 şi semnată de premierul de la acea vreme Viorica Dăncilă era aprobată această investiţie cu o valoare maximă estimată la 119.130.000 lei.

Se aprobă desființarea Sălii Polivalente situate în municipiul Tulcea, Str. Isaccei nr. 18, județul Tulcea, având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenţa hotărâre, în vederea realizării, pe același amplasament, a obiectivului de investiții „Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea“, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați potrivit Hotărârii Guvernului nr. 562/2019 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea“, realizat prin Compania Națională de Investiții – „C.N.I“ – S.A.” se arăta în textul hotărârii.

La câteva luni după ce s-a dat hotărârea de Guvern, Compania Naţională de Investiţii organiza licitaţia pentru  “Proiectare, executie si asistenta tehnica pentru obiectivul de investitii ,,Construire Sala Polivalenta municipiul Tulcea” strada Isaccei nr.18, judetul Tulcea.” contract adjudecat de firma CONSTRUCTII ERBASU S.A Bucureşti la o valoare de 83.974.197.41 lei fără TVA. Adică 100 de milioane de lei cu tot cu TVA…

Şi pentru că firma de construcţii din Bucureşti care a câştiga licitaţia nu putea începe contrucţia noii Săli Polivalente fără să fie desfiinţată actuala, în toamna aceluiaşi an 2020, Guvernul condus de premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, emitea Hotărârea nr. 902 din 22 octombrie 2020 privind aprobarea desființării Sălii Polivalente situate în municipiul Tulcea, Str. Isaccei nr. 18, județul Tulcea, în vederea realizării, pe același amplasament, a obiectivului de investiții “Construire Sală Polivalentă municipiul Tulcea”. De la Hotărârea Guvernului Orban şi până la atribuirea contractului de desfiinţare a actualei săli a mai durat ceva, adică cinci luni de procedură, tot cinci luni trecând şi de la adjudecare până acum când, după ce în sfârşit primăria a emis autorizaţia de desfiinţare, începe practic demolarea.

Dacă pentru procesul de desfiinţare s-a dat deja un termen limită, 11 noiembrie 2021, în ceea ce priveşte începerea lucrărilor la noua Sală Polivalentă încă nu s-a avansat nicio dată anume, însă mai mult ca sigur lucrările vor demara de anul viitor.

 

 

Back to top button