Ştirea zilei

Jandarmii tulceni, din nou la Ștafeta Veteranilor Invictus

Astăzi, patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au alergat în cadrul Ștafetei Veteranilor Invictus 2021, ediția a VIII – a, care aduce un omagiu soldaților români decedați în misiuni militare.

Marți, 05 octombrie, Ștafeta Veteranilor Invictus, reprezentată de Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei Galați a poposit la Monumentul Independenței din Tulcea, fiind preluată de jandarmii tulceni. Aceștia, alături de reprezentanți ai Poliției de Frontieră, Directiei Judetene de Sport si Tineret, IPJ Tulcea și MApN, au luat startul încă de la prima oră a acestei dimineți, pentru a duce ștafeta cu recunoștință mai departe, în alergare și pe bicicletă, la Monumentul Eroilor din orașul Babadag. Aici, Ștafeta Veteranilor Invictus a fost preluată și dusă mai departe, la Constanța, de militarii de la Regimentul 307 Infanterie Marină.

Jandarmii tulceni, Andrici Sorin, Ivanov Lucian, Șerban Anca și Grosu Florin au participat la Ștafeta Veteranilor Invictus pentru a aduce un omagiu eroilor neamului căzuți la datorie, recunoștință și cinste militarilor din teatrele de operațiuni care s-au sacrificat pentru poporul român.

Acest eveniment a devenit o tradiție și ne reamintește în fiecare an în preajma Zilei Armatei României despre străbunicii și bunicii noștri care au luptat pentru această țară, despre sacrificiile, jertfa și respectul față de eroi și valorile naționale.

Activitatea presupune purtarea unei ștafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – albastru, galben, roșu și se va termina pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României. Toate cele trei trasee reunite la Carei vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 și cinstind eroii și veteranii României care s-au jertfit pentru noi.

 

Back to top button