fbpx
Ştirea zilei

Marea majoritate a şcolilor tulcene sunt pregătite pentru revenirea elevilor în sălile de clase!

Azi, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural extins, la care au fost invitaţi să participe şi primarii din judeţ, prima temă abordată a fost una la ordinea zilei: „Informare cu privire la activitățile premergătoare deschiderii, în bune condiții, a anului școlar 2021-2022”.

Onoarea de a „deschide subiectul” a revenit Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, reprezentat (în absenţa inspectorului general şcolar Viorica Pavel aflată în monitorizare la Sulina n.n.) de noul inspector şcolar general adjunct, Constantin Coca care a anunţat asistenţa că „unitățile școlare au finalizat igienizarea, reparațiile curente în funcție de nevoi, de bugetul alocat/ existent și de momentul alocării sumelor necesare. şi că fost zugrăvite spațiile școlare și exteriorul clădirilor/ s-au făcut retușuri, acolo unde se impunea. Dezinfecția, dezinsecția și deratizarea s-au realizat conform planificărilor. Amenajarea spațiilor școlare (săli de clasă, laboratoare) este finalizată sau se va finaliza înainte de 3 septembrie„.
Curțile, terenurile de sport, șanțurile unităților de învățământ din mediul rural sunt parțial amenajate, în funcție de sprijinul acordat de primării prin împrumutarea utilajelor de tuns iarba sau de îndreptat terenul sau prin programarea persoanelor angajate/responsabile să realizeze aceste activități.
De regulă, spațiul școlar în unitățile inspectate este delimitat cu gard.
Lucrările de dezinfecție, dezinsecție și deratizare au fost efectuate conform planificării.
Amenajarea sălilor de grupă, sălilor de clasă, a altor spații școlare s-a finalizat sau se va finaliza până pe 3 septembrie (conform conducerilor unităților de învățământ).
Au fost efectuate reparațiile curente – instalații sanitare, instalații termice, pupitre, scaune, ferestre, uși, tencuieli, garduri.

Încă mai sunt şcoli cu toalete în curte
Din totalul de 142 unități de învățământ (PJ + AR), 123 au toalete interioare, după cum urmează: un număr de 115 au toalete interioare, iar 8 unități de învățământ au toalete in interior si in exterior.
Din totalul de 142 unități de învățământ (PJ + AR), un număr de 19 au toalete exterioare:
1. ȘCOALA GIMNAZIALA C.A ROSETTI;
2. ȘCOALA PRIMARĂ LETEA – PNDL ( LUCRĂRI NEÎNCEPUTE);
3. ȘCOALA PRIMARĂ PERIPRAVA;
4. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL SATU NOU;
5. ȘCOALA GIMNAZIALĂ CHILIA VECHE;
6. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL’’ NICOLAE BALCESCU’’ NALBANT;
7. ȘCOALA GIMNAZIALĂ JIJILA;
8. ȘCOALA PRIMARĂ GARVĂN;
9. ȘCOALA PRIMARĂ RĂZBOIENI;
10. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL RACHELU;
11. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL GORGOVA;
12. ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”IOAN NENIȚESCU PARTIZANI’’;
13. ȘCOALA GIMNAZIALĂ MIHAI BRAVU;
14. ȘCOALA PRIMARĂ SARINASUF – POR( ÎN CURS DE EXECUȚIE);
15. ȘCOALA GIMNAZIALĂ PARDINA;
16. ȘCOALA GIMNAZIALĂ’’ MAIOR IOAN MURIGESCU’’ SMÎRDAN;
17. GRĂDINITA CU PROGRAM NORMAL LUMINIȚA;
18. ȘCOALA PRIMARĂ SÎMBĂTA NOUĂ;
19. ȘCOALA GIMNAZIALĂ AGIGHIOL- PNDL( 50% LUCRĂRI REALIZATE).

Unităţi de învătământ sau corpuri de şcoală fără autorizaţie de funcţionare

La începutul anului școlar 2021-2022, din cele 142 unități de învățământ sunt autorizate 129 în timp ce neautorizate doar 13. Corpuri clădiri aferente unităților de învățământ  sunt autorizate 312 iar neautorizate 16.
Acestea sunt la:
– Letea, Periprava (lipsa apei potabile din localitate)
– Izvoarele, Turda(lucrări de reabilitare în derulare)
– clădirea școlii gimnaziale din cadrul Liceului Teoretic ”Jean Bart” Sulina.
Pentru cea mai mare parte a unităților de învățământ nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece clădirile au fost date în folosință anterior legii nr. 307/2006.
Unități de învățământ care nu au autorizație de securitate la incendiu sunt: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ‘’ALEXANDRU CIUCURENCU’’ TULCEA ,GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 TULCEA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 12 TULCEA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ ‘’GRIGORE ANTIPA’’ TULCEA, GRĂDINIȚA PARTICULARĂ ‘’TIC PITIC’’, ȘCOALA GIMNAZIALĂ BEȘTEPE, ȘCOALA GIMNAZIALĂ JURILOVCA-GRADINITA, ȘCOALA PRIMARĂ VIȘINA. Școlile au depus dosarele cu documentația necesară și așteaptă soluționarea sau formularea recomandărilor în vederea autorizării.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button