O cunoscută companie din Marea Britanie, care activează în industria IT, cu 8.000 de angajaţi la nivel mondial, a anunţat că trece definitiv la sistemul de lucru hibrid. Decizia are fără îndoială legătură cu pandemia, dar oficialii firmei spun că angajaţii au cerut flexibilitate, adică să lucreze fie de acasă, fie de la birou.
Foarte probabil, acesta va fi modelul viitorului pentru companiile care se pretează la un asemenea mod de lucru. Totul se mişcă cu o viteză mult mai mare decât ne putem închipui, iar cei care nu se adaptează vor avea de suferit.
Parţial, această modalitate de lucru se poate aplica şi în sectorul public. Acolo însă digitalizarea rămâne prioritatea numărul unu. Interacţiunea contribuabil-funcţionar ar trebui redusă la minim, în condiţiile în care documentele pot fi trimise şi electronic.
Trebuie să fim conştienţi că piaţa muncii va arăta cu totul altfel peste câţiva ani şi că în multe meserii nu va mai conta locul în care se află angajatul, ci dacă are o conexiune bună la internet şi îşi face bine treaba.
George Şişcu,
deputat PNL Tulcea