În acest an, Premiul “Valentin Șerbu”, în valoare de 2000 de lei, a fost decernat scriitoarei Ruxandra-Magdalena Manea, din Brașov, pentru lucrarea „La nuc”, o compoziție dovedind complexitate narativă și maturitate tehnică și stilistică. Câștigătoarea ediției curente este absolventă a Facultății de Litere, Universitatea Transilvania din Brașov (1997), și a Masterului Didactica limbii franceze și limbilor străine, Universitatea Sorbonne Nouvelle Paris (2018); în prezent activează ca profesoară de limba franceză la Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Brașov, iar semnătura ei o regăsim și sub grupaje de poeme sau texte de proză scurtă, publicate în reviste precum „Oglinda Literară”, „Vatra”, Proza 21”, „Vatra veche”, „ Revista de povestiri”.
Tot în cadrul Secțiunii Proză, Premiul I, în valoare de 1500 lei, a fost oferit doamnei Mihaela Ariton, din Tulcea, pentru crearea atmosferei de inter-culturalitate balcanică din povestirea “Halil Bey”, iar Premiul II, în valoare de 1200 lei, a fost acordat doamnei Maria-Cristina Montanari, din Cugir, Alba, pentru lucrarea „În căutarea eului pierdut”. La aceeași secțiune, Premiul III, în valoare de 1000 de lei, a fost câștigat de doamna Maria Andreea Crintea, din Constanța, pentru povestirea fantastică „Moartea sentimentală. Un prolog?”, iar Premiul Special al Juriului, în valoare de 800 de lei, a fost acordat domnului Andrei Danciu, din București, pentru lucrarea „Toamnă timpurie”.
La cea de-a doua secțiune a concursului, Premiul „Miniaturi narative”, în valoare de 700 lei, a fost oferit doamnei Mariana Al-Saleh, din Motru, Gorj, pentru lucrarea „În vâltoarea timpului”, ea este absolventă a Facultății de Filologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, cu studii de master în Relații Internaționale efectuate în cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu-Jiu.
Premiul I al Secțiunii „Miniaturi Narative” , în valoare de 600 de lei, a fost câștigat de doamna Adela-Adriana Scorțaru, din Fărcășești, Gorj, pentru lucrarea „Există viață și după germani”, ea este în prezent studentă a Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, iar Premiul II, în valoare de 500 de lei, a fost oferit doamnei Violeta Croitoru, din Sulina, Tulcea, pentru lucrările „Rădăcini” și „Fotografia”.
Povestirea „Neconcordanțe”, apropiată stilistic și tematic de scriitura lui Valentin Șerbu, a doamnei Smaranda Afloarei, din București, a fost distinsă cu Premiul III, în valoare de 400 de lei, în cadrul aceleiași secțiuni, autorul lucrărilor „Călătorul” și „Banca”, domnul Mihai Dinu, din București, fiind câștigătorul Mențiunii acordate la această secțiune, în valoare de 300 de lei.