Până la ”Aici va fi asfalt!” mai săpăm un șanț pe strada Păcii…
”Dar bine că se face!”, ”De când trebuia făcut!” sau ”Când o să fie gata, o să mai comentați?” sunt doar câteva replici ale propagandei care îl apără pe edilul parașutat de la sat la oraș în octombrie 2020, după alegerile din 27 septembrie ale aceluiași an.
Azi, într-o ședință desfășurată la sala de videoconferințe a Prefecturii Tulcea, același edil, și-a prezentat ”stadiul proiectelor din cadrul programului național de consolidare al clădirilor, conform legii …(bla, bla, bla)…” și, la final, în loc de o lacrimă și un suspin, a scăpat un ”porumbel”: ”acestea sunt documentații care vor sta la baza finanțărilor și după 2024, indiferent cine va veni primar!”
Păi, cum rămâne cu speranțele celor 10.361 de fraieri care și-au pus ștampila ”votat” pe numele ”Mesiei de la Luncavița” în 27 septembrie 2020?
Unde sunt zecile sau sutele de milioane de euro fonduri europene investite în cei doi ani și jumătate de mandat?
Unde e asfaltul mult promis?
Unde e revoluția în administrația publică locală și eficientizarea activității fiecărui angajat de la primărie?
N.R. Care primărie, apropo!, are mai mulți angajați ca în septembrie 2020…
Tot azi, capodopera ”administrației Iliuță”, respectiv strada Păcii, a avut parte de un nou șanț! Unul nou-nouț, că dacă tot se anunță ploi zilele astea, măcar să nu băltească apa pe asfalt… Cum care asfalt? Ală care va fi … ”și aici va fi asfalt!”!
În timp ce marca noul șanț al luptei împotriva apelor pluviale, domnul din imagine a întrebat dacă a ieșit bine în poză! Da cum nu? Perfect! Timp de două decenii au așteptat tulcenii de la primarii Mocanu și Hogea un astfel de șanț în care să se scurgă apa de ploaie și iată că azi – în sfârșit – îl avem!
Mi-ar fi plăcut ca textul de mai sus, ca și cel de mai jos, să fie un vesel pamflet despre oameni mici de la capătul țării care nu pot vedea lucrurile în ansamblu fiindcă nu au scos capul din groapa din asfalt. Acolo unde mai e asfalt…
Din păcate acest text este despre ”oameni a căror viață socială doar pe facebook se desfășoară!” și despre o imensă falie între realitatea fizică și cea virtuală a aceluiași oraș numit Tulcea! Un oraș care, în realitate, în loc să facă pași spre secolul 22 pare că merge în direcția căruțelor trase de cai, în timp ce în realitatea virtuală este desprins din filmele SF! Și chiar e un oraș SF, dar nu science-fiction ci studii de fezabilitate…