Evenimente

Vino la film! Azi avem „UN EROU” în Piaţa civică din Tulcea

Caravana Metropolis – cinema în aer liber” aduce la Tulcea în perioada  5 – 10 iulie 2022 şase dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Proiecţia filmelor are loc în zona amenajată din Piața Civică, începând cu ora 21.30 intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe https://www.cinemainaerliber.ro/.
După un „Succes de public” (Franța, r. Emmanuel Courcol, câștigător al Premiului pentru Comedia Europeană a anului 2020 la European Film Awards. Detalii: AP12, 105 minute, comedie, dramă) ce a rulat aseară, azi avem … „Un erou” (Iran, Franța, r. Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2021, nominalizat în 2022 la Globurile de Aur.
Detalii: AP12, 127 minute, dramă, thriller).
Sinopsis: Un erou/A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-și convingă creditorul să-și retragă plângerea în schimbul returnării unei părți din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecințele?
DespreCaravana Metropolis – cinema în aer liber
Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor.
„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas.
Proiect co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea. Co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Back to top button