Apel la distanțare socială din partea liderului rușilor lipoveni din România!

Silviu Feodor, președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România, face un apel către membrii comunității din județul Tulcea să respecte măsurile de distanțare socială și de izolare luate de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus, după un eveniment ce a avut loc zilele trecute în județul Iași acolo unde se află o numeroasă comunitate de ruși lipoveni.

„Mesajul meu are legătură cu ce s-a întâmplat în municipiul Târgu Frumos, județul Iași, referitor la posibila infectare cu COVID-19 a preotului nostru și a altor reprezentanți ai bisericii locale ortodoxe de rit vechi din această localitate”, a declarat Silviu Feodor.

Apelul liderului CRLR vine și după ce primul caz confirmat din județul Tulcea a fost, din păcate, în cea mai numeroasă comunitate de ruși lipoveni din România, comuna Sarichioi.

„Transmit încă odată îndemnul la respectarea de către toți etnicii noștri a normelor și măsurilor impuse de autoritățile statului pentru prevenirea și combaterea răspândirii acestui virus,”, a mai adăugat liderul rușilor lipoveni din România.

Notă

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat luni o anchetă epidemiologică în localitatea Târgu Frumos, după ce preotul şi dascălul unei biserici pe rit vechi au fost confirmaţi cu coronavirus, după ce, săptămâna trecută, cei doi au mers cu molifta la casele credincioşilor.
Preotul şi dascălul bisericii din comunitatea ruşilor lipoveni din localitatea Târgu Frumos sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus.
În cursul săptămânii trecute, cei doi au umblat cu molifta prin localitate, comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos numărând peste 700 de persoane.
Preotul confirmat pozitiv a spus că se simte bine şi că nu are niciun simptom. Cel mai probabil, el ar fi contactat virusul chiar de la dascălul bisericii.

De asemenea, primele două cazuri confirmate neoficial în județul Tulcea au fost în comuna Sarichioi, persoane care au fost între timp externate după ce au fost tratate la Constanța.

Back to top button