Ce sărbători pascale mai au şi ei: 640 de tulceni sunt în izolare sau carantină!

Nu mai puţin de 640 de tulceni se află în izolare sau carantină potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Judeţul Tulcea. Pentru ei, vor fi probabil cele mai nefericite sărbători pascale.

„Astăzi, până la data de 17.04.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 481 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 83 persoane si au intrat un număr de 25 persoane. Până la data de 17 aprilie 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3733 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 159 persoane. Până la data de 17 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 321 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 221. De asemenea, până la această dată au fost testate 276 de persoane, 20 persoane fiind testate ieri 16.04.2020. Din acestea au fost confirmate 25 persoane, 19 fiind internate iar 6 persoane vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 17 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 210 locuinte, din care la 180 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 30 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 470 persoane, dintre acestea 386 de către lucrători ai Poliţiei şi 84 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 16.04.2020, 41 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 9 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 82.940 lei, din care 65.940 lei aplicate de poliţişti si 17.000 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie. Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 2.870 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 8.076.559 lei (s-au adăugat și sumele din amenzi din data de 15 aprilie a.c., omise în comunicatul de ieri, 16.04.2020).

Astăzi, 17.04.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimile 24 de ore. Au fost discutate prevederile Ordonanței Militare numărul 9 precum și Hotărârea pentru încuviințarea măsurii adoptate de Președintele României privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul României.  Au fost analizate datele cu persoanele aflate în izolare la domiciliu și, respectiv, în carantină, precum și dinamica cifrelor de la o zi la alta. S-a constatat că acestea se află pe un trend constant de scădere.  De asemenea, a fost prezentat modul în care se implementează planul de acţiune la nivel județului Tulcea cu prilejul sărbătorii Săptămânii Luminate. A fost analizat modul în care se desfășoară traficul în piețele agroalimentare. Domnul prefect a cerut Primăriei o mai bună organizare a piețelor, deoarece au fost semnalate aglomerări de populație.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00. Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.”, se arată în comunicat.

Back to top button