Primul născut din 2020 – abandonat de mamă!

Noaptea de Revelion a adus, la doar câteva minute după ora 1.00, primul născut din anul 2020, un băieţel perfect sănătos, cu o greutate de 3,3 kilograme. Din păcate pentru el, la câteva ore după ce a venit pe lume, în mod natural, nu a mai apucat să fie şi alăptat. Asta pentru că mama noului născut, o femeie de etnie din Babadag, cu încă cinci copii acasă (trei ai săi şi doi ai noului soţ cu care s-a recăsătorit) a părăsit spitalul din Tulcea fără să anunţe şi nici după 24 de ore nu este de găsit. Ca în multe alstfel de cazuri, un asistent social va fi solicitat luni, 6 ianuarie 2020 pentru o anchetă şi soluţiile sunt două: 1. mama revine în spital şi îşi ia copilul acasă în momentul în care medicii hotărăsc momentul externării sau 2. bebeluşul rămâne în spital sub supravegherea personalului din secţia Neonatologie până în momentul în care o mamă surogat preia în creştere copilul timp de şase luni după care se va face o nouă anchetă socială în caz că nu se schimbă situaţia.

Al doilea copil al anului 2020 a fost tot un băieţel, cu o greutate de 3,8 kilograme, care a venit pe lume la ora 3.20. Atât mama cât şi copilul au primit nota 10.

În fine, al treilea născut din prima zi a anului este .. tot un băiat, chiar un băiat mare, de 4 kilograme, venit pe lume la ora 22.40 prin cezariană, după naştere atât mama cât şi copilul fiind foarte bine, o dovadă că şi la Tulcea, la secţia Neonatologie, se nasc bebeluşi de nota 10.

Back to top button