Proiect al DAPS Tulcea semnat în Joia Mare: Ambulanţa Socială

Astăzi, în Joia Mare, am semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul “Suntem aici – Ambulanța Socială” ce urmeaza a fi implementat de Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea.

„Am reușit să mai aducem în comunitatea tulceană încă 2.359.709,66 de lei pe lângă cele aproximativ 6 milioane de euro de anul trecut.

Ambulanța Socială este un serviciu social INOVATIV ce vine în sprijinul comunității tulcene prin furnizarea de servicii de asistență și protecție socială persoanelor vârstnice cu probleme de sănătate.

Principalele obiective ale Ambulanței Sociale sunt:
a) acordarea de suport și asistență socio-medicală persoanelor vârstnice vulnerabile care nu reprezintă urgențe medicale în sensul 112 și repartizarea acestora către servicii specializate:
– medicale;
– sociale acordate în centrele pentru persoanele fara adăpost;
– sociale (informare pentru obtinerea unor drepturi sociale, acordare ingrijire la domiciliu, cantina de ajutor social, asistenta si consiliere sociala si dupa caz, consiliere juridica, etc);
b) medierea relațiilor cu medicii de familie și cu serviciile publice de urgență specializate în vederea internării/cazării persoanelor aflate în situație de criză.”, a declarata Ştefana Zibileanu, director la Direcția de Asistență și Protecție Socială Tulcea.

Back to top button