Simte ,,Popicu” ceva? Petre Badea e încă ALDE

Așa se întâmplă la partidele mici: orgoliile sunt mari. Mai ales când domnește incertitudinea și nu de ieri de azi ci de … șase ani.

O conferință de presă susținută de Marius Tudorie, fostul candidat la Primăria Tulcea și demisionar din ALDE în vara anului trecut, ajuns prin numire președinte de organizație județeană, a avut o temă ,,de control”. Din motiv că nu-i mai răspunde la telefon și că ,,a auzit” că vicepreședintele CJ Tulcea, Petre Badea, ,, racolează” aleși locali pentru alt partid, concluzia a fost simplă: ,,vrem să știm dacă domnul Badea mai este membru ALDE!”. Nu a fost chiar o întrebare ci mai degrabă o invitație pentru reprezentanții presei să arunce în spațiul public această ,, momeală”. Ceea ce s-a și întâmplat, poate și pentru că o parte a presei locale înghite cam orice, fără filtru.

Și dacă tot s-a vrut un subiect de presă din tabăra unui partid cu cotă de piață unitară la Tulcea, culmea fără o organizație unitară ci măcinată de lupte intestine mărunte, iată și punctul de vedere al celui vizat.

,,Ca prim membru fondator ALDE, deocamdata sunt membru ALDE. Dacă și când voi pleca o să fac public, așa cum ar trebui să procedeze orice persoană publică angrenată politic.
Doar reprezint un partid care apără drepturile și libertățile cetățenilor, în care mă încadrez și eu ca cetățean ales, pentru care am și depus un jurământ.
Iar domnul Tudorie, colegul meu, trebuia să convoace statutar Delegația Permanentă,
să știm și noi că este numit președinte interimar (al șaselea în cinci ani!), de cine, când și în ce împrejurări. Că îl știam demisionat pe Marius Tudorie, din cauza rezultatelor proaste la alegerile europarlamentare.
Iar de șase ani stăm în interimat fără să ne ia cineva în seamă.
Și colac peste pupăză,
Delegația Permanentă nu s-a putut întruni de doi ani. Păi Statutul ce zice domnilor? Când respectați drepturile și libertățile membrilor ALDE.?” a transmis Petre Badea.

Restul e cancan politic ieftin, desigur pentru cei interesați…

P.S. pentru că în titlul a apărut un renume între ghilimele, tot pentru cei interesați, ar trebui să se știe că din acea direcție se stinge lumina la ALDE. Cine vrea să înțeleagă, înțelege!

Back to top button