,,Șofer” beat și fără permis reținut cu propunere de arestare!

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitatea Frecăței, județul Tulcea în timp ce conducea un auto, pe strada Isaccea, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, cu o concentrație de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii tulceni l-au reținut pe bărbat pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, introducându-l în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, iar la data de 4 februarie a.c. îl vor prezenta instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

– Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

– De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

– Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.

– Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

– Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Back to top button