Tulcea: Peste 95% din testele COVID-19 sunt NEGATIVE!

Potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Judeţului Tulcea până azi, 25.04.2020 au fost testaţi COVID-19 nu mai puţin de 805 tulceni. Faţă de alte judeţe poate acest număr este mic, însă mai mic, chiar foarte mic, sub media altor judeţe, este numărul cazurilor confirmate pozitiv! Ceea ce ar trebui să conteze cel mai mult şi ar trebui să ne bucure, cumva.

De exemplu, potrivit datelor din acest comunicat, publicat integral mai jos, numai în data de 24.04. 2020 au fost testate nu mai puţin de 89 de persoane. De ieri şi până azi, dacă e să comparăm cele două comunicate, numărul persoanelor confirmate a crescut de la 37 la 39. Altfel spus au fost confirmate alte 2 noi cazuri pozitive. Adică din totalul testelor făcute ieri doar 2,24% s-au confirmat a fi pozitive COVID-19! Puţin, foarte puţin spre liniştea istericilor care vor să fie testată toată populaţia judeţului, ţării şi nu numai! Şi ar fi infim, infinitezimal, procentul confirmaţilor dacă s-ar testa mâine toată populaţia judeţului.

Concluzia este că la Tulcea, indiferent de opiniile panicaţilor şi alarmiştilor, situaţia este sub control şi este meritul autorităţilor implicate. Iar aceste autorităţi, unele poate nedrept hulite, chiar şi-au facut treaba FOARTE BINE la Tulcea, mai bine decât în marea majoritate a judeţelor ţării.

Comunicat Instituţia Prefectului Judeţul Tulcea

Astăzi, 25.04.2020, în cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgența s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore.

Până la data de 25.04.2020 la nivelul județului Tulcea, sunt înregistrate 479 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în creştere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 26 persoane si au intrat un număr de 30 persoane. Până la data de 24 aprilie 2020 au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3887 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 93 persoane. Până la data de 25 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 450 persoane.  Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 295.

 De asemenea, până la această dată au fost testate 805 de persoane, 89 persoane fiind testate ieri 24.04.2020. Din cele 805 de persoane testate până în prezent au fost confirmate 39 persoane care au şi fost internate pentru a primi tratament. Nu a fost înregistrat niciun deces, 26 de persoane sunt încă internate în secţiile Boli Infecţioase din judeţele Tulcea şi Constanţa, iar 13 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

 În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 25 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 376 locuinte, din care la 348 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 28 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 652 persoane, dintre acestea 549 de către lucrători ai Poliţiei şi 103 de către lucrători ai Jandarmeriei.

În urma efectuării acestor acţiuni de verificare a persoanelor aflate în autoizolare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au întocmit 2 dosare de cercetare penală (2 infracţiuni constatate de reprezentanţii Jandarmeriei) şi au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 31.000 lei (9 de către reprezentanţii Jandarmeriei – 21.000 lei şi 1 de către preprezentanţii Poliţiei – 10.000 lei)

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 24.04.2020, 46 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 9 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 160.410 lei, din care 139.610 lei aplicate de poliţişti si 20.800 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României un număr de 3.342 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 9.448.774 lei.

Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informații despre situațiile legate de COVID-19. Programul de funcționare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 si 23:00.

Tulcenii sunt rugați să apeleze numărul unic de  urgență 112 doar pentru situații de urgență!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Back to top button