A început Concursul județean „Eco HoReCa”!
Inspectoratul Școlar Județean Tulcea în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea, Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” Tulcea, Școala Profesională „Vasile Bacalu” Mahmudia, Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea, Liceul Tehnologic „Brad Segal” Tulcea și Asociația de părinți „Nicolae Cornățeanu” organizează azi și mâine la Tulcea și Mahmudia Concursul județean „Eco HoReCa”. Participă elevi (38) și cadre didactice atât din județul Tulcea, cât și din județele din Regiunea de dezvoltare de Sud-Est: Constanța, Galați, Buzău și Vrancea.
,,Obiectivele urmărite prin acest concurs sunt dezvoltarea competențelor tehnice și ecologice dobândite de elevii din învățământul profesional care își construiesc o carieră în domeniul HoReCa;
Promovarea tehnicilor și tehnologiilor care urmăresc reducerea impactului defavorabil al activității omului asupra mediului și utilizarea eficientă și responsabilă a resurselor naturale;
Valorificarea potențialului creativ al elevilor;
Încurajarea spiritului de echipă și îmbunătățirea abilităților de comunicare;
Activarea spiritului de competiție și punerea în valoare a propriilor competențe.” au transmis organizatorii la momentul deschiderii oficiale de azi de la Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” Tulcea.
Grup țintă sunt elevii din învățământul profesional, clasele a X-a și a XI-a, calificările profesionale:
Lucrător hotelier;
Lucrător în agroturism;
Bucătar;
Brutar-patiser-preparator produse făinoase;
Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie.
Secțiuni ale concursului:
Armonie și confort
Delicii culinare
Talentul servirii
Probe:
teoretică, sâmbătă, 19 noiembrie 2022, în format digital, la Liceul Tehnologic Agricol „Nicolae Cornățeanu” Tulcea
practică, duminică, 20 noiembrie, la Pensiunea „La Felinare” Mahmudia:
Secțiunea Armonie și confort: Tema: Realizarea unui decor ECO într-o cameră de cazare, în funcție de anotimpul preferat
Secțiunea Delicii culinare: Tema (pe calificări): Prepararea de gustări reci pe bază de umpluturi sau Prepararea unui produs din categoria deserturi – fără coacere
Secțiunea Talentul servirii: Tema: Realizarea mise-en place-ului de întâmpinare pentru o masă de 2-4 persoane utilizând decoruri Eco