fbpx
Ştirea zilei

A început Exercițiul militar multinațional „Sea Shield 24”!

Forțele Navale Române organizează, în perioada 8 – 21 aprilie, exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, la care vor lua parte 12 state aliate și partenere, precum Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii.  Participă în aceste două săptămâni peste 2.200 de militari cu 135 de mijloace tehnice (27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave și 91 de autovehicule și ambarcațiuni) care se vor antrena nu doar în Marea Neagră, cât și în zona costieră, pe fluviu și în Delta Dunării, inclusiv în Poligonul Babadag, pentru misiuni de combatere a activităților ilegale pe mare și fluviu, controlul maritim și fluvial, căutare și salvare pe mare, acordarea asistenței unei nave aflate în dificultate și asigurarea securității la nivelul infrastructurii critice.

Exercițiul multinațional „Sea Shield 24” este cel mai complex eveniment condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale „Viceamiral Ioan Georgescu”, în anul de instrucție 2024, și contribuie la promovarea inițiativelor și intereselor României în plan regional și internațional, precum și la creșterea nivelului de interoperabilitate dintre forțele participante. Totodată, se urmărește optimizarea efortului interinstituțional și sincronizarea ciclurilor de planificare la nivelul Forțelor Navale, în cooperare cu celelalte categorii de forțe.

Prima ediție a Exercițiului multinațional „Sea Shield” a avut loc în anul 2015, scenariile acestuia fiind adaptate continuu pentru a răspunde, rapid și eficient, la întregul spectru de amenințări la adresa securității și stabilității regionale.

***

Ceremonia de deschidere a exercițiului se va desfășura luni, 8 aprilie, în intervalul orar 08.50-10.00, în portul Constanța, la Terminalul Pasageri, unde vor fi prezentate scopul, obiectivele, forțele participante și modurile de desfășurare ale exercițiului. 

Jurnaliștii interesați să asiste luni, 8 aprilie, la ceremonia de deschidere a Exercițiului multinațional „Sea Shield 24”, sunt rugați să transmită solicitarea de acreditare și datele de identificare (nume, prenume, funcție, redacție, număr de înmatriculare auto, număr și serie C.I.) pe adresa de e-mail contact@navy.ro, până duminică 7 aprilie, ora 14.00. Accesul la activitate se va realiza în intervalul orar 08.15-08.30.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE