A început, în sfârşit, ridicarea maşinilor de pe domeniul public

Azi, viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca, printr-o postare pe Facebook, a anunţat urmăritorii săi despre faptul că primele maşini abandonate au fost ridicate de pe domeniul public.

„După cum știți, nu demult, Consilul Local a hotărât ca mașinile abandonate trebuie ridicate de pe străzi. Va anunț ca n-au rămas vorbe goale și, iată dovada foto, am trecut la fapte. Desigur, proprietarii din acte au fost notificați și au fost parcurse toate etapele legale. Ce vreau să va spun cu asta?!
Am promis, am realizat.
Îmi place să #insistpentruTulcea – este mesajul transmis de viceprimarul Andaluzia Luca pe pagina sa de socializare.

Minunea de azi vine după aproape patru ani de temei legal şi asta pentru că legislaţia în domeniu este în vigoare încă din 2016. Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede faptul că autorităţile publice locale pot înfiinţa servicii publice pentru ridicarea de pe domeniul public a vehiculelor abandonate precum şi pentru ridicarea vehiculelor parcate ilegal, la sesizarea Poliţiei.

Abia în 2018 un regulament local conform HG de modificare a OUG mai sus menţionate a fost supus aprobării consilierilor locali tulceni şi tot în 2018, prin decembrie, a fost achiziţionat şi testat un utilaj specializat pentru aşa ceva, aşa cum scriam, la vremea respectivă, în ziarul Obiectiv. Utilaj în valoare de circa 100.000 de euro la acea vreme şi care a fost preluat în domeniul privat al Primăriei şi administrarea Consiliului local pentru a fi transmis prin Hotărâre de Consiliu local spre administrarea Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului. Şi care acum, în anul de graţie 2020, ridică primele două maşini de pe domeniul public. Foarte bine! În sfârşit…

Despre Regulament şi Tarife…

Foarte interesant este şi când a fost elaborat şi aprobat acest Regulament. În unanimitatea celor prezenţi, respectiv 20 de consilieri locali, HOTĂRÂREA NR. 124 pentru aprobarea Regulamentului privind reglementarea activității de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al municipiului Tulcea a fost adoptată abia în şedinţa din iunie 2019.

Şi probabil că nu ar fi fost adoptată nici după trei ani de la apariţia legislaţiei ce dă posibilitatea să fie ridicate aceste maşini de pe domeniul public dacă nu ar fi existat, aşa cum se arată în dispozitivul Hotărârii nr 124 din 2019, atât expunerea de motive a Viceprimarului municipiului Tulcea, doamna Luca Andaluzia, înregistrată sub nr. 8504/25.03.2019, cât şi  raportul nr. G.4813/25.03.2019 şi Nota de fundamentare nr. 4613 din 19.03.2019 prezentate de Direcţia Întreţinere şi Administrare Patrimoniu.

Pentru corecta informare a cititorilor, se poate descărca şi studia HOTĂRÂREA NR. 124 pentru aprobarea Regulamentului privind reglementarea activității de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al municipiului Tulcea, cu tot cu cele două anexe, Anexa 1 cu Regulamentul şi Anexa 2 cu tarifele privind activitatea ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar.

 

Back to top button