fbpx
Ştirea zilei

Tichete de masă de 100 de lei pentru 2000 de tulceni care s-au vaccinat luna trecută

Din această săptămână, în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii nr 1863/2021, persoanele care s-au vaccinat cu schemă completă împotriva COVID-19 beneficiază de o alocație de hrană în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie, respectiv 5 tichete în valoare de 20 lei fiecare. Este vorba despre persoanele cu schemă de vaccinare completă împotriva COVID-19 după data de 3 septembrie 2021, dată de la care a intrat în vigoare ordinul de ministru mai sus amintit.  Prin schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19 se înţelege persoane vaccinate cu o doză unică sau persoane vaccinate cu a doua doză. Atenţie: Persoanele care se imunizează cu cea de-a treia doză de vaccin nu beneficiază de tichete de masă!

Au venit tichetele de masă pentru vaccinaţii din septembrie

Tichetele de masă se achiziționează de către Direcția de Sănătate Publică Tulcea, în urma centralizării necesarului la începutul lunii pentru luna anterioară, și se distribuie la toate centrele de vaccinare, medici de familie şi ambulatorii de specialitate.

Potrivit subprefectului cu atribuţiuni de prefect al judeţului Tulcea, Nicolae Topoleanu, un necesar cu numărul de tichete s-a transmis ministerului şi încă de săptămâna trecută aceste tichete au ajuns la Tulcea.

Este vorba despre persoanele care s-au vaccinat în luna septembrie, după data de 3. Pentru persoanele care au încheiat schema de vaccinare luna aceasta vom face un centralizator la sfârşitul săptămânii viitoare astfel încât să primim o nouă tranşă de tichete în primele zile din noiembrie” a declarat subprefectul cu atribuţiuni de prefect al judeţului Tulcea, Nicolae Topoleanu.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 pot ridica tichetele de masă în termen de 60 de zile de la data vaccinării de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare.

Noi am solicitat şi ni s-au repartizat tichete pentru 2000 de beneficiari şi o mare parte dintre aceste tichete, peste 60%, le-am şi distribuit la centrele de vaccinare din municipiu şi judeţ, precum şi la o parte din medicii de familie în cabinetele cărora tulcenii se pot vaccina. Mâine probabil vom repartiza şi celelalte tichete nedistribuite, atât centrului de vaccinare de la Colegiul Medicilor cât şi celorlalţi medici de familie„, a declarat Mihaela Nicolau, directorul DSP Tulcea.

Temei legal potrivit OMS 1863/2021

Tichetele de masă se acordă persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare de către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, în cadrul cărora a fost efectuată ultima doză, în baza registrului de evidență operat de către aceste unități, în acest scop.
Tichetele de masă conțin mențiunile prevăzute de art. 13 alin. (1) din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare. Tichetele de masă vor fi emise fără datele personale ale beneficiarilor, acestea urmând să fie completate la momentul distribuirii acestora.
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare între data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății și data distribuirii tichetelor de masă conform art. 4 pot ridica tichetele de masă de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schemă completă.
În cazul în care persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare refuză primirea tichetelor de masă, opțiunea acestora se consemnează de către personalul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate în registrul de evidență prevăzut la alin. (1).
Tichetele de masă pot fi redistribuite, în funcție de necesități, între centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie, respectiv ambulatoriile de specialitate, de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București. În funcție de necesități, tichetele de masă pot fi redistribuite între direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE