Ştirea zilei

ACoR Tulcea deschide două conturi pentru donații în vederea acordării de sprijin și asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina

Având în vedere situația conflictuală de pe teritoriul Ucrainei, ca măsură de suport pentru cetățenii ucraineni aflați în situații deosebite, Asociația Comunelor din România – Filiala Tulcea a decis deschiderea a două conturi pentru donații în lei și euro, destinate acordării de sprijin și asistență umanitară.
Măsura are la bază acordul încheiat între ACoR Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Instituția Prefectului – Județul Tulcea, instituții care au în responsabilitate coordonarea răspunsului umanitar la granița cu Ucraina.
Alături de mobilizarea exemplară a cetățenilor români și a organizațiilor care colectează alimente și produse de strictă necesitate pentru a le oferi refugiaților care trec granița la Punctul de Frontieră Isaccea-Orlovka, strângerea de fonduri este o componentă necesară în mecanismul de coordonare a efortului umanitar adaptat la nevoile reale și de durată atât a cetățenilor ucraineni care intră pe teritoriul României, cât și a celor rămași dincolo de granițe.


Sumele strânse vor fi utilizate pentru asigurarea necesităților identificate de autoritățile române și ucrainene, în principal pentru achiziția de materiale de suport, echipamente, medicamente de primă urgenţă, hrană sau asistență medicală adaptată.
Donațiile pot fi făcute în conturile deschise la Banca Comercială Română:
LEI: RO78 RNCB 0256 1212 9688 0002

EURO: RO51 RNCB 0256 1212 9688 0003 Cod SWIFT – RNCBROBU 

Titular: Filiala Județeană Tulcea a Asociației Comunelor din România – CUI 25888877
Contact: 0749 120271 – Eugen Ion, Președinte ACoR Tulcea
Mail: acortulcea@yahoo.com

Fac un apel către toți cei care doresc să ne ajute în efortul nostru de mobilizare a tuturor resurselor disponibile în sprijinul vecinilor noștri ucraineni. În asemenea perioade critice, felul în care oamenii se solidarizează este cea mai clară expresie a umanității. În conturile deschise de ACoR Tulcea se pot face donații de către orice persoană fizică sau juridică din România sau din străinătate, în orice valoare.” a declarat Eugen Ion, președintele Asociației Comunelor din România, filiala Tulcea.

 

Back to top button