Ştirea zilei

Acțiune de salvare pe Lacul Razim: Caiacist amator salvat din apele lacului

,,Puțin înainte de miezul nopții am primit un apel de urgență, fiind anunțați că un grup de turiști se află in dificultate. Unii erau pe mal, in zona capului Doloșman, alții pe apă, cu 3 caiace.” a anunțat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion, pe pagina sa de socializare.

Într-o zi în care pe litoralul românesc au fost mai multe persoane înecate printre care și un salvamar, intervenția era cu atât mai riscantă: zi neagră pentru cei care intervin.

,,Nu am stat pe gânduri. Noi, cei de aici, știm ce înseamnă lacul Razelm, mai ales noaptea.

În șalupa condusă cu viteză de Liviu Popovici spre locul semnalat, recunosc, m-am rugat.

Povestea a fost așa: erau 5 persoane, 2 au rămas pe mal, pe plaja de nisip, 3 au pornit cu caiacele pe apă. Vremea s-a schimbat brusc când erau deja în larg, între capul Doloșman și insula Bisericuța. Vântul a început să sufle cu putere. Doi au reușit să vâslească și să ajungă la mal, dar caiacul celui de-al treilea a fost răsturnat de valuri.

Din fericire, omul era echipat corespunzător și a rezistat pe toată perioada până ceilalți au apelat 112. Nouă ne a luat cam 12-14 minute de la apel să ajungem la el.

La scurt timp au ajuns și ambulanta SMURD de la ISU Delta și polițiștii de la postul Jurilovca, care au preluat turistul pentru evaluarea medicală, iar noi am pornit spre casă. Sunt liniștit că am avut o operațiune de salvare fără victime.” a mai spus primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Razim e un lac superb, dar capricios. Avertizarea autorităților locale e  să vă luați toate măsurile de precauție, dacă ieșiți pe apă: consultați prognoza meteo, pe ore; echipați-vă corespunzător; anuntați pe cineva de pe mal în ce zonă mergeți și cât intenționați să stați.

 

Back to top button