fbpx
Comunicate

Activitate de picnic pe carosabil, sancționată de jandarmii tulceni în weekend

18 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5.000 lei au fost aplicate de jandarmii tulceni în acest sfârșit de săptămână.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au acţionat zilnic, în mod independent, dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care 4 avertismente, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, dar și Legii nr.54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

Astfel, 1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru desfășurarea unei activități de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic, respectiv pe carosabil.

Cu această ocazie, atragem atenția că activitățile de picnic se pot derula, conform Legii 54/2012, privind desfășurarea activităților de picnic, în zone special amenajate, dotate cu utilități și facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă. Conform legii în vigoare, cei care desfășoară activități de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activități, vor fi sancționați cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei.

12 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 avertismente au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru provocarea la scandal în locuri publice.

2 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alarmarea organelor de menținere a ordinii publice fără motiv întemeiat.

1 sancțiune contravențională a fost aplicată pentru tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote.

De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea a patru infracțiuni (lovirea sau alte violențe, furtul și violența în familie) pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE